Afbeelding
Foto: pixabay

Via speeddate op zoek naar nieuwe liefde

Human Interest Kort nieuws

Mannen gezocht! luidde de oproep van Welzijn Teylingen voor het speeddaten van 60 plussers. Het liep storm. Vooral vrouwen meldden zich massaal aan. Laura Methorst van Welzijn Teylingen is verbaasd over het enthousiasme.

Door Piet de Boer

Wat zoeken de deelnemers? "De jongeren zijn toch wel op zoek naar een partner, een relatie. De ouderen zijn meer op zoek naar vriendschap."

"Ik woon aan een doodlopende straat en zie mensen alleen heen en weer lopen. Toen dacht ik; wat zou toch leuk zijn als die samen gingen wandelen." Methorst stak haar licht op in het oosten van het land bij een datingbureau voor ouderen en kwam zo op het idee van speeddating voor 60-plussers. Privacy stond voorop bij de eerste bijeenkomst in september. Deelnemers ontmoetten elkaar op een geheime locatie in de buurt van Sassenheim. Die werd pas bekend gemaakt na inschrijving. Het liep storm. Er waren 84 aanmeldingen. De jongste was 58 en de oudste 88. De groep tussen de zestig en zeventig was het grootst. Tien deelnemers kwamen uit Noordwijkerhout. De deelnemers vulden vooraf een vragenformulier in. Daarin stond dat ze samen 'dingen wilde doen' en 'vriendschap zochten', maar wel met iemand van het andere geslacht. In totaal waren er 75 gelukkigen, dertig mannen en 45 vrouwen die elkaar gingen ontmoeten.

Zenuwachtig

Bij binnenkomst was het wel even wennen. ''Ja, de mensen waren echt zenuwachtig'', zegt Laura. Geen van allen hebben ze ervaring met speed daten. De vrouwen en mannen werden in groepjes bij elkaar geplaatst. We hebben gekeken naar de achtergrond en interesses van de deelnemers. Er werd geanimeerd gesproken en telefoonnummers uitgewisseld. Er zijn ook afspraken gemaakt om met een groep samen te eten.

Een op een

Toch gaat het bij de volgende speed date anders. Dan komen de deelnemers met zijn tweeën aan een tafeltje. De deelnemers gaven namelijk bij de evaluatie aan, dat ze meer mensen persoonlijk willen leren kennen. Een van de deelnemers wilde ook graag dat speed daten in andere plaatsen georganiseerd werd. In Noordwijkerhout is geen stichting Welzijn en in Noordwijk organiseren ze een cursus om mensen te activeren en initiatief te nemen. Daten voor 60-plussers is daar tot nu toe onbekend. De volgende speed date in Teylingen is waarschijnlijk in januari of februari 2018.

Uit de krant