Afbeelding
Foto: archief

Vier herfst in bos en duin

woensdag 27 september 2017 15:16

De bossen en de duinen van de Bollenstreek vormen in de herfst een paradijs voor wandelaars. De grote velden vol gekleurde bloemen waar de regio bekend om staat, maken in het najaar plaats voor rustige natuurgebieden vol mooie paddenstoelen, blaadjes in herfstkleuren en nog veel meer herfstpracht.

Er valt zoveel te beleven in de bossen en de duinen van de bollenstreek in deze tijd van het jaar, voor jong en oud.

Snuif die typische kruidige geur op die in de herfst in het bos hangt en bewonder de steeds wilder wordende zee: dát is het herfstgevoel van de Bollenstreek. Tussen Noordwijk en Noordwijkerhout ligt buitenplaats Nieuw Leeuwenhorst. Dit landgoed had vroeger een parkachtig landschap, maar in de loop van de jaren werd het steeds dichter bebost. De laatste jaren is er veel gedaan om de bijzondere landschapselementen op het landgoed weer goed zichtbaar te maken.

Daardoor heeft het gebied het authentieke karakter van 1880 teruggekregen. Een herfstwandeling door het weelderige bos levert historische verborgen pareltjes op die in het landschap verstopt zijn. Zoals de Spiegelvijver, de Koepelberg en huis Dijkenburg.

De mooiste herfstwandelingen door de Bollenstreek zijn te vinden op www.route.nl, of kom langs bij de VVV in de Dorpsstraat.