Afbeelding

Afscheid Leon Floor

Column Uit de Raadzaal

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 september, wordt afscheid genomen van Leon Floor als raadslid voor de PvdA.

Na vijftien jaar actief in de Noordwijkerhoutse politiek waarvan vanaf 2006 als raadslid, kan Leon Floor nog geen echt afscheid nemen en zal hij na zijn vertrek als raadslid, verdergaan als burgerraadslid van de commissie Ruimte en Wonen. In zijn ontslagbrief dankte Floor zijn mede-raadsleden en allen waarmee hij mocht samenwerken. Ook met collega's uit aangrenzende gemeenten.

Zijn opvolger Jan Janson is geen onbekende in de raadzaal. Als burgerraadslid had hij een grote bijdrage in de commissie SAM. Door tussentijds af te treden krijgt Janson volop gelegenheid zich in te werken, maar vooral zijn inbreng te geven aan de fusie-onderhandelingen. Floor had een grote inbreng in de commissie Ruimte en Wonen. In de oppositie werd hij niet gehinderd door collegeprogramma's en kon als PvdA-raadslid de standpunten en zijn eigen ideeën inbrengen. Zijn inbreng werd door de collegepartijen zeker gewaardeerd maar 'helaas' niet altijd gewaardeerd.

In Jan Janson heeft de PvdA een goede opvolger, hoewel we Leon Floor tijdens de raadsvergaderingen, zeker zullen missen.

Nog even en we wonen in Noordwijk, het hout is uit de naam verdwenen. Helaas niet alleen uit de naam, maar ook zichtbaar: door het verdwijnen van vele bomen. Er waart een ware bomenziekte in Nederland en ook Noordwijkerhout ziet er de gevolgen van.

Daarnaast zijn ook onze plannenmakers, gesterkt door uitgebrachte rapporten de bijlen al aan het slijpen om in ons centrum 'zieke' bomen te lijf te gaan. Aanvankelijk leek het wel mee te vallen, maar het laatste rapport lijkt de doodsteek te worden voor de bomen rond de Witte Kerk. Floor wilde voor hij met de kap instemde eerst wel eens dat laatste rapport lezen.

Dat gaat gebeuren. En wie weet redt hij ze, nog net voor zijn afscheid als raadslid, de bomen rond de Witte Kerk.

Van het nieuw aangelegde fietspad over het Sancta Mariaterrein staat een deel onder water. Een slecht teken voor dit prestigieuze woningbouwplan. Voorlopig is een drainageplan de oplossing, alleen... wie zal dat betalen?

Jacques Looijestijn

Uit de krant