Afbeelding

De tien van VVSB winnen ruim van de elf van Telstar

Sport Sport

De KNVB Beker en VVSB zijn sinds enkele jaren een gouden combinatie. Dit seizoen kwam Telstar op bezoek en ging (net als in het stuntjaar FC Emmen en FC Den Bosch) met lege handen naar huis. Ondanks dat Telstar na 5 minuten al op voorsprong kwam, VVSB ook nog met 10 man moest voetballen na 20 minuten, kwamen de Noordwijkerhouters terug. En zij kwamen zelfs zo terug, dat het uiteindelijk 4-1 werd. Opnieuw een magistrale avond op Sportpark de Boekhorst!

Door Stephan van den Burg

Zonder de geschorste Jordy Zwart en Tommy Bekooij (familieomstandigheden), maar met Tomas Arroyo en Mo el Osrouti begon VVSB voortvarend aan de wedstrijd tegen Telstar. Toch was de eerste mogelijke kans voor de gasten direct een strafschop. Andrija Novakovich werd in het strafschopgebied neergehaald en mocht hierdoor dus aanleggen vanaf 11 meter. De huurling van Reading FC liet doelman Ruben Valk de verkeerde hoek ingaan. Toch was VVSB niet van slag en ging het vrolijk verder met kansen creëren. Vladimir Jozic en Frans van Niel gaven de eerste acties tot een sloot aan VVSB aanvallen.

In de spaarzame counters van de ploeg uit Velsen-Zuid was de Luxemburgs international Gerson Rodrigues met zijn snelheid een plaag voor de verdediging van VVSB. In de 20e minuut was de buitenspeler van Telstar er opnieuw vandoor. Peet van der Slot had in een lijf aan lijf duel zijn handen nodig om Rodrigues te stoppen. De man die 2,5e week nog in een vol stadion in Toulouse speelde, viel gretig en zorgde ervoor dat scheidsrechter Teuben, Van der Slot een rode kaart gaf. Het plan van VVSB viel hiermee in duigen en trainer Mark Schenning was genoodzaakt, Sven Verlaan in het veld te brengen ten faveure van aanvaller Loyd van der Wilden.

Toch waren de betere kansen voor VVSB en moest Van der Maaten handelend optreden op een vrije trap van Jozic. De aanvoerder deed dit van ruim 45 meter! Tien minuten voor de rust gaf Jozic een voorzet op El Osrouti. De basisdebutant raakte de bal niet helemaal vol, maar wel voldoende voor een poging op doel. Via het been van Toine van Huizen rolde de bal achter Van der Maaten.

En die Van Huizen had niet helemaal zijn dag. In de tweede helft speelde de centrale verdediger de bal terug op zijn doelman, ware het niet dat El Osrouti daar nog tussen kwam. El Osrouti schoot direct op doel en zorgde voor de eerste vreugde-ontploffing van de avond. Nadat Jozic en Richelo Fecunda ook gewisseld waren wegens blessures, moest VVSB het nog zeker een half uur zien te overleven met 10 man. Telstar had erg veel moeite om de vrije man te vinden, mede door het fanatieke afjagen van de paars-gele formatie.

VVSB bleef kansen krijgen en een kwartier voor tijd werd El Osrouti maar weer eens diep gestuurd. De aanvaller die erg hard werkte vandaag gaf tijdens een krampaanval de bal voor op de meegelopen Tim de Rijk. De middenvelder liep hard tegen de voorzet aan en zorgde zo met het hoofd voor de 3-1. Een ongekende weelde voor de 10 van Mark Schenning.

Het slotakkoord was voor El Osrouti. Nadat De Rijk werd neergehaald in het strafschopgebied, eiste de matchwinner de bal op. De van Quick Boys overgekomen aanvaller schoot de bal dwars door het midden, waarbij de doelman voor een hoek koos. Nadat scheidsrechter Teuben de 5 minuten blessuretijd nog liet afmaken, was het feest op Sportpark de Boekhorst. Het bleef daar in ieder geval nog erg lang onrustig.

VVSB – Telstar 4-1: 5. Novakovich (p) 0-1, 36. Van Huizen (e.d.) 1-1, 52. El Osrouti 2-1, 78. De Rijk 3-1, 90+1. El Osrouti (p) 4-1.

VVSB: Valk, Fecunda (49. Van Pelt), Arroyo, Van der Slot, Vijlbrief, Jozic (62. Theuns), De Rijk, Van Niel, El Osrouti, Koopman, Van der Wilden (26. Verlaan).