Afbeelding
Foto: pixabay

Voorbereiding Dag van de mantelzorg

Algemeen

De gemeente is gestart met de voorbereidingen voor de Dag van de mantelzorg.

Een mooie gelegenheid om mantelzorgers eens in het zonnetje te zetten voor alles wat zij doen voor hun naaste. Dit jaar wordt deze activiteit gehouden op vrijdag 10 november vanaf 14.00 uur in Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam in Noordwijkerhout. Iedereen die bij de gemeente geregistreerd staat als mantelzorger, ontvangt binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor deze dag.

Een mantelzorger is iemand die langdurig en onbetaald hulp biedt aan een partner, ouder, kind, een ander familielid, vriend of kennis die (chronisch) ziek of hulpbehoevend is of een beperking heeft.

Wanneer is iemand mantelzorger?

Zij verlenen deze zorg omdat ze een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Het geven van mantelzorg wordt vaak gecombineerd met de zorg voor het eigen gezin, betaald werk of andere verplichtingen. Mantelzorgers kiezen hier niet voor: vaak overkomt het ze en hebben ze geen idee hoe lang de zorg duurt. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers ook tijd nemen voor zichzelf.

Dit kan bijvoorbeeld tijdens de Dag van de mantelzorg.

Meer informatie

Geregistreerde mantelzorgers die willen deelnemen aan deze dag kunnen contact opnemen met de consulenten van het Wmo Adviescentrum, op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur en via 0252 343 800.

Mailen kan ook: wmo@noordwijkerhout.nl.

Het inloopspreekuur is op werkdagen tussen 10.00 en 11.00 uur in het Gezondheidscentrum Via Antiqua 23.

Uit de krant