Robby Holder (TEC) en Richelo Fecunda. | Foto: Orange Pictures, Erich Snijder
Robby Holder (TEC) en Richelo Fecunda. | Foto: Orange Pictures, Erich Snijder Foto: op

Opnieuw spectaculair slot voor VVSB: eerste punt is binnen

Sport Sport

voetbal n Nadat VVSB vorige week in de blessuretijd de stand van 1-0 naar 1-3 zag veranderen, beleefde VVSB tegen TEC opnieuw een bizar slot. In de 88ste minuut schoot TEC de stand naar 2-1. VVSB gaf niet op en vocht zich terug door een strafschop. Tommy Bekooij zorgde er vanaf 11 meter voor dat VVSB haar eerste punt van dit seizoen pakte.

Door Stefan van den Burg

Bij VVSB stond Tim de Rijk op de linksback positie, bij afwezigheid van Jelmer Vijlbrief (blessure) en Sven Verlaan (schorsing). Voor De Rijk stond Niels van Pelt op het middenveld. De speler die afgelopen zomer over kwam van HBS maakte hierdoor zijn debuut voor de Noordwijkerhouters. De openingsfase was voor de bezoekende ploeg en met Pieter Koopman had het een aantal goede kansen. Naar mate de eerste helft vorderde, kwamen er ook enkele kansjes voor TEC. Een rebound van Serhat Koc werd huizenhoog overgeschoten. Matthijs van Gessel schoot maar rakelings langs het doel van Ruben Valk. In de tweede helft kwam VVSB, terecht, op voorsprong. Na een rush van Fecunda, kwam de bal bij Loyd van der Wilden, die vervolgens Koopman vrij voor het doel zag staan. De spits kreeg de bal op maat en scoorde zo zijn eerste officiële treffer voor de Noordwijkerhouters. Lang kon VVSB niet genieten van de voorsprong, twee minuten later schoot Josemar Makiavala de bal van ruim 20 meter in de lange hoek van het doel. VVSB bleef verzorgd voetballen, waar TEC naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer de lange bal hanteerde. In een periode dat de Noordwijkerhouters de druk volledig op de thuisploeg legde, scoorde Robbie Holder uit een counter de 2-1 voor de Tielenaren. Ook de speaker van dienst was hier uitermate blij mee en meldde hierbij dat daardoor definitief de drie punten in Tiel bleven. Dit werkte als een natuurlijke doping voor de equipe van Mark Schenning. Alles op alles werd er gezet om de gelijkmaker te forceren. In de blessuretijd schoot Vladimir Jozic de vrije trap voor het doel van TEC. Doelman Valk was meegekomen om te koppen, kreeg de bal uit de kluts op zijn hoofd waarna die een arm van een van de Tielse verdedigers raakte. Scheidsrechter De Brito Roque was resoluut en wees naar de stip. Tommy Bekooij ging achter de bal staan en liet Van der Sman kansloos en zorgde er hiermee voor dat de punten verdeeld werden.