De Belgische familie Degraeve. | Foto: vvv
De Belgische familie Degraeve. | Foto: vvv

Bakkie met...

Human Interest Een bakkie met...

De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen en een bakkie met:

Familie Degraeve, Annelies & Johan, Eva, Jeroom (7 jaar) & Janne (10 Jaar).

Tijdstip: Zaterdag 19 augustus rond het middaguur, voor het Shantykorenfestival;

Waar komt u vandaan?

'Uit Avelgem, een plaatsje tussen Kortrijk en Oudenaarde in België. We hebben daar een decoratiezaak in stoffen en gordijnen. Deze week waren mijn dochter en haar man en onze kleinkinderen in Noordwijk vakantie aan het vieren. Haar man gaat met de fiets terug dus komen we ze nu ophalen.'

Wat brengt u hier (in de VVV)?

'In september komen we weer terug met 14 mensen. Daarvoor zijn we nu op zoek voor een verblijf. We zoeken een huis voor ons allemaal samen, of een aantal huisjes op een van de vakantieparken.

Het NH Hotel Leeuwenhorst is ook nog een optie, mits de prijs goed is.'

Wat vindt u van ons dorp?

'Het is hier prima, veel te doen en te zien, we hebben prachtige foto's gemaakt op het strand en van de bloemenvelden. Er staan namelijk een aantal velden in bloei, prachtige rood. Hier hoorden we dat het Montbretia's zijn.'

Heeft u folders meegenomen?

'Ja! Van Haarlem, Leiden en natuurlijk het boekje I love Noordwijkerhout. De kleinkinderen zijn deze week veel op pad geweest, naar het strand, met het Pontje over naar de Kaag. Ook zijn ze naar de Botanische Tuinen van Leiden geweest. Daar hebben we zelfs een vleesetende plant gezien, heel gaaf.' Volgens Jeroom mochten ze deze plant zelfs een vlieg te eten geven!

Wat gaat u nog zien/doen?

Al meer dan 30 jaar organiseren we een lang (sportief) weekend in september, met zeven andere stellen waarmee we bevriend zijn. We hebben al van alles gedaan; we zijn al in de Alpen geweest, een luchtballonvaart gemaakt en gezeild. We horen nu dat we hier ook een toertje met de solex kunnen maken. Aangezien we nu allemaal wat ouder zijn, kan dit leuk zijn voor ons allemaal.

Komt u nog eens terug?

Ja zeker! In september!

Uit de krant