Nico Wesseling. | Foto: vvv
Nico Wesseling. | Foto: vvv

Bakkie met...

Human Interest Een bakkie met...


De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Tijd voor een paar vragen en een bakkie met:

Naam: Nico Wesseling van de Oranjevereniging

Hoe lang bent u vrijwilliger?

Het afgelopen voorjaar ben ik benaderd door Peter Edelaar van de OV. Ik moest even nadenken, maar heb wel ja gezegd. Ik breng de boekjes van de OV van de kermis en de andere oranjefeesten bij bedrijven en particulieren langs. Als het goed is, heeft iedereen, als deze krant uitkomt, een boekje gehad. Als echte Noordwijkerhouter weet ik veel van het dorp en ken ik ook vrijwel alle straatjes. Het is wel een hele klus om dit in m'n eentje te klaren en wie weet, krijg ik volgend jaar, door deze oproep wel hulp van andere vrijwilligers.

Wat is er leuk aan ons dorp?

Als er wat te doen is, zoals bijvoorbeeld de kermis, dan is iedereen ermee bezig en doet mee. Zoals vorige week week met het shantykorenfestival. Het hele dorp in feeststemming. Heerlijk! Als het mooi weer is helemaal natuurlijk! Ik heb voorheen ook altijd meegedaan aan het tonnenprossen. Al jaren ben ik bestuurslid bij de visvereniging Arnoud. Dit jaar ben ik ook weer vrijwilliger bij de Wandel4 daagse als verkeersregelaar. Goed dat dat het afgelopen jaar weer door ging!

Wat is uw favoriete plek?

Vroeger was de Engelse tuin op het Bavo-terrein mijn favoriete plekje. We hebben er 20 jaar terug zelfs onze trouwfoto's laten maken. Prachtige tuin, allemaal goed onderhouden. Tegenwoordig vind ik het er echt verloederd uit zien. Zo jammer. Er moet echt snel wat gebeuren want zo is het echt niks.

Wat is de leukste activiteit?

De kermis! Vroeger zei mijn vader altijd: "De mensen hebben niets te verteren, maar met de kermis kan ineens alles." Het tonknuppelen vind ik ook nog steeds een prachtig evenement. Ik ga elke avond even op de kermis kijken, maar niet meer in alle attracties. Vroeger heb ik ook nog wel eens mee gedaan met de dikke banden race: eens maar nooit weer, ha!

Wat wilt u nog kwijt?

Wees blij dat er zo veel verenigingen zijn! Er wordt zoveel georganiseerd en dat is vaak het werk van heel veel vrijwilligers. Zie dit ook maar als een oproep: sluit je aan als vrijwilliger bij een van de vele verenigingen.

Uit de krant