Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Column Uit de Raadzaal

Column Uit de Raadzaal

De Zilk is weer tot rust gekomen, tijdens de feestweek hebben de Zilkers, zich vooral op sportief gebied, weer 'uitgeleefd'. Niet direct onder ideale weersomstandigheden, maar het werden weer gezellige dagen en was de jaarlijkse feestweek weer, door inzet van vele vrijwilligers, een succes.

Deze week zijn het ook in ons dorp weer vele vrijwilligers die zich inzetten om ook de Oranjefeesten tot een succes te maken. Een nieuwe attractie wordt verzorgd door het college. Dinsdagmiddag hebben zij een persconferentie gepland. Dan worden de meest belangrijke agendapunten van de komende commissievergadering nader toegelicht. Verwacht mag worden dat er nadere informatie komt over het centrumplan en de vorderingen betreffende ons sportpark. VVSB is in de KNVB beker een ronde verder en ontvangt als tegenstander Telstar op de Boekhorst. Laten we hopen dat de nieuwe VVSB formatie weer voor een stunt gaat zorgen en zal blijken dat VVSB een renovatie van het 'oude' Boehorst verdient.

Verscheen VVSB met een groot deel vernieuwde selectie aan de aftrap, in de raadzaal slechts één wijziging. Leon Floor, PvdA, draagt, zo hij reeds aankondigde, als raadslid het stokje over aan zijn partijgenoot Jan Janson. Prima opvolger voor Leon, die plaats neemt in de commissie Ruimte en Wonen. Zijn inzet en kunde gaan dus niet verloren.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuw te vormen fusie gemeente zal Noordwijkerhout mensen nodig hebben als Leon Floor. Mensen, die zich natuurlijk inzetten voor de nieuwe gemeente Noordwijk maar in het bijzonder de belangen van ons dorp en De Zilk, als deel van de fusiegemeente, behartigen. Het is nog niet zo ver, de tijd gaat echter snel en het is zó 1 januari 2019.

Eerst gaan we nog kermis vieren. Het zal zeker weer gezellig worden in 'ons durp'. Ons durp dat, ondanks de fusie, zeker zijn 'durp' uitstraling zal behouden.

De scholen zijn weer begonnen. Of het Wilhelmus op het lesrooster staat is nog niet zeker. Voor het dames hockeyteam is dat niet nodig. Voor aanvang van hun wedstrijden en zeker bij het behalen van het kampioenschap was het fantastisch te zien en te horen hoe zij vol enthousiasme ons volkslied meezongen. Het Wilhelmus op het lesrooster!

Jacques Looijestijn

Uit de krant