Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Feesten

Column Uit de Raadzaal

Na een weekeinde meezingen en -deinen op zeemansliedjes werden zaterdag de zomeractiviteiten in het centrum afgesloten met een groots zomerfest. Het waren vette live bands en twee dj's die vooral de jeugd brachten tot het meezingen van door hen geproduceerde muziek.

Twee activiteiten waarbij duidelijk bleek dat de mede door de NOV georganiseerde activiteiten zowel jong als oud aan haar trekken deed komen. Zelfs de allerjongsten werden met hun Prinsessendag níet vergeten en met Noordwijkerhout culinair werd zelfs de inwendige mens verwend. Activiteiten met als middelpunt onze Witte kerk. Activiteiten, die veel publiek trokken, activiteiten waarvoor slecht een enkel maal gebruik gemaakt werd van het hof. Het waren activiteiten die prima in het hof, met de kerk als achtergrond, pasten. De overige activiteiten pasten prima in de nu beschikbare ruimte, zelfs voor de braderie met zijn vele bezoekers kwam prima 'uit de voeten'. Nu maar hopen dat de plannenmakers tijdens de zaterdagen ook een kijkje hebben genomen in ons centrum.

Het was er met de terrassen rond het hof en de Witte kerk heel gezellig. De zomer is weer voorbij en zal de Witte kerk met zijn hof (vakkundig aangeplant groen) weer het visitekaartje zijn voor Noordwijkerhout.

Inmiddels zijn de najaarsfeesten van start gegaan. De Zilk bijt de spits af. Eigenlijk is de Zilker Feestweek een groot familiefeest, lekker Zilkers en oud Zilkers onder elkaar. Dat gaat ook op voor de Oranjefeesten in 'ons dorp' waar je gelet op de uitnodiging, dinsdagavond 5 september, in ons durp moet zijn.

Sportievelingen rennen hun rondjes in de kermisloop en puzzelaars slenteren langs de etalages om een puzzel op te lossen. Ondertussen zijn er enkele bandjes, die de juiste stemming er in houden. Beide feesten worden afgesloten met een vuurwerk.

Of vervolgens de politiek, na hun zomervakantie ook voor vuurwerk gaan zorgen, is afwachten.

Dinsdag 5 september is er het persgesprek en komt misschien het tot een vlotte fusie te komen naar buiten en wat deskundigen hebben uitgedacht wat gaan we doen met ons centrumplan. Het worden interessante tijden!

Jacques Looijestijn

Uit de krant