Spelers van VVSB vieren de 3-2. | Foto: Orange Pictures / Toon Dompeling

VVSB plaatst zich voor de hoofdfase van de KNVB Beker na een spektakelstuk

Algemeen

voetbal ♦ Na een regelrecht spektakelstuk heeft VVSB zich voor de hoofdfase van de KNVB Beker geplaatst. Verlenging, een eigen doelpunt, een rode kaart en een strafschop; alles was aanwezig bij de wedstrijd tegen EVV. Nadat de gasten al snel op een 0-2 voorsprong stonden, kwam VVSB sterk terug door met name Vladimir Jozic. De aanvoerder schoot 2 keer raak uit een vrije trap en nam de ploeg op sleeptouw. In de verlenging was een eigen doelpunt van Jasco Dzurlic voldoende om met 4-3 te winnen!

Door Stefan van de Burg

Nieuwbakken trainer Mark Schenning koos voor veel regelmaat in zijn basiself. Alleen spits Pieter Koopman (AFC) en buitenspeler Loyd van der Wilden (Feyenoord o19) waren nieuw voor het in grote getalen opgekomen Noordwijkerhoutse publiek. Datzelfde publiek zag in het eerste half uur een heel matig VVSB. EVV profiteerde optimaal van het matige optreden van de thuisploeg en stond al snel met 0-2 voor. Het eerste doelpunt kwam vanaf 11 meter, nadat Jordy Zwart Rick Polman onreglementair had gestuit volgens scheidsrechter Nick Smit. Diezelfde Polman stuurde doelman Ruben Valk de verkeerde hoek in.

Niet veel later was er een misverstand in de verdediging van VVSB en gaf Polman de bal op de geheel vrijstaande Faissal Argoubi. De flankspeler van EVV verschalkte Valk in de lange hoek. Na een half uur werd het spel van VVSB iets beter en scoorde het de aansluitingstreffer. Uit een corner kopte Zwart de bal op zijn maatje achterin Peet van der Slot, die hard met links doelman Michel Vercruysse kansloos liet. Aan de andere kant bleef Polman gevaarlijk en was het aan doelman Valk te danken dat het geen 1-3 werd.

In de tweede helft begon de show van Vladimir Jozic. In de 52e minuut kreeg de aanvoerder zijn eerste mogelijkheid uit een vrije trap. Vanaf ongeveer 22 meter schoot Jozic de bal over de muur in de korte hoek. De duik van de doelman kwam te laat, waardoor het weer gelijk stond. Vijf minuten later kreeg VVSB opnieuw een vrije trap, nu enkele meters verder. Opnieuw stond Jozic achter de bal en schoot hij de bal over de muur heen richting doel. Doelman Vercruysse stond in het midden van het doel opgesteld, maar kon enkel naar het schot kijken, waarna De Boekhorst opnieuw ontplofte.

Toch was de euforie maar van korte duur, want uit een scrimmage was het invaller Jeremy Lemmens die alweer voor de gelijkmaker zorgde. Het bleef nog heel lang, heel onrustig voor beide doelen, maar de stand na 90 minuten was toch 3-3. In de verlenging leek de pijp langzaam leeg te gaan bij beide ploegen, maar kwam VVSB toch weer op voorsprong. Uit een corner van Tim de Rijk kopte Jasco Dzurlic de bal achter zijn eigen doelman Vercruysse. Nadat de doelman van EVV de genadeklap van invaller Guido Pauw voorkwam, zag aan de andere kant Zwart een tweede gele kaart van scheidsrechter Smit.

VVSB moest dus verder met 10 man, maar werd niet ongevaarlijker. Tommy Bekooij kreeg het op z'n heupen en ook invaller Dario Lovecchio had een paar goede acties. Toch was de grootste kans in de tweede helft van de verlenging voor Tom Hanssen. De verdediger kreeg de rebound voor zijn voeten en schoot slechts rakelings langs het doel van VVSB.

Toen scheidsrechter Smit fluitte voor het einde van de wedstrijd was de opluchting en het feest groot in het Noordwijkerhoutse kamp. Aanstaande zaterdag begint de competitie om 18.00u tegen De Dijk, maar ook om 22.00u zal er worden gekeken naar FoxSports. Op dat moment is in de studio de loting voor de eerste ronde van de KNVB Beker. Dan weten we, wie de volgende tegenstander is!

VVSB – EVV 4-3 n.v.: 11. Polman (p) 0-1, 20. Argoubi 0-2, 34. Van der Slot 1-2, 52. Jozic 2-2, 57. Jozic 3-2, 62. Lemmens 3-3, 98. Dzurlic (e.d.) 4-3.

Bijz: 103. Jordy Zwart (2x geel)

VVSB: Valk, Fecunda, Van der Slot, Zwart, Vijlbrief (48. Verlaan), Jozic (101. Arroyo), De Rijk, Van Niel, Van der Wilden (82. Lovecchio), Koopman (63. Pauw), Bekooij.