Afbeelding

Bomenkap...

Column Uit de Raadzaal

Onze 'zeemannen' verenigt in Shantykoor 't Bollenhart en hun collega's' uit De Zilk, zongen zich zaterdag met nog een aantal Shantykoren, de longen uit het lijf en menigmaal lukte het om het 'ketelbinkie' heelhuids door de 'stormwind' te doen uitvaren.

De weersomstandigheden waren de 'zeebonken op het lijf geschreven. Af en toe dreigende donkere wolken en een stevige bries konden de mannen niet van de wijs brengen en zo kon het talrijke publiek weer volop genieten van helaas de (bijna) laatste zaterdag zomeractiviteit mede georganiseerd door de N.O.V. Het weer werkte deze 'zomer' niet echt mee, maar ondanks een enkel buitje mogen alle georganiseerde activiteiten als geslaagd worden gezien. Noordwijkerhout heeft voor de badgasten ook deze zomer weer waargemaakt als een dorp waar het gezellig vertoeven is. Ook tijdens de toeristenmarkten was het gezellig druk. Dat Noordwijkerhout kamt met een winkelleegstand is eigenlijk niet te begrijpen. De door de Keiebijters georganiseerde kofferverkopen op het Bavoterrein trekken op zondag bij goed weer zo'n 200 deelnemers en zelfs bij minder weer is de bezetting behoorlijk. Er is dus blijkbaar wel 'handel te doen' in Noordwijkerhout.

Helaas sluit komende maand de Action in de Dorpstraat haar deuren. In de Dorpsstraat, tegenover de Lidl wordt hard gewerkt aan de inrichting van een 600 m2 grote supermarkt. Er zal hopelijk wel een goed marktonderzoek aan vooraf gegaan zijn, want het wordt wel erg 'dringen' voor wat het aantal supermarkten betreft. Deze week zijn in Noordwijkerhout de scholen weer begonnen. Onze politie koppelt er nog enkele weken aan vast. Niet dat er niet gewerkt wordt op het gemeentehuis. Dat blijkt wel uit de 'bekendmakingen' in deze krant. Onder het kopje 'ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning staat tussen een aantal bouwaanvragen en kappen van bomen op het Sancta Maria terrein, Dorpsstraat 7, 2211GA , herinrichting Dorpsplein. Deze melding is verplicht volgens 3.8Wabo. Plaatsing nog net in de vakantie tijd. Dat is echter geen probleem want deze plannen liggen niet ter inzage. Tijdens de behandeling van dit onderwerp is inspraak mogelijk. Nu maar hopen dat uw buren Het Noordwijkerhouts Weekblad van vorige week voor u bewaard hebben. Plaatsing van deze mededeling een weekje uitstellen was waarschijnlijk wat' vriendelijker' geweest.

Jacques Looijestijn

Uit de krant