Michiel Windrich. | Foto: vvv
Michiel Windrich. | Foto: vvv

Bakkie met...

Human Interest Een bakkie met...

vvv ♦ Bij de VVV werken vrijwilligers die bezoekers van informatie voorzien over wat er hier en in de regio te doen is. In deze rubriek mogen bezoekers zelf vertellen wat ze van ons dorp vinden. Wat raden ze aan en waarom? Wat is zeker een bezoekje waard? Onder het genot van een bakkie koffie praten we de deze week met:

ondernemer Michiel Windrich

Hoe lang bent u ondernemer?

In de regio al meer dan 15 jaar en sinds vijf jaar woon ik ook in Noordwijkerhout en werk ik vanuit hier.

Wat doet u precies?

Ik voer een éénmanszaak als loodgieter en mijn werkzaamheden en projecten zijn zeer divers. In de loop der jaren heb ik een specialisme ontwikkeld in alle loodgieterswerkzaamheden rondom renovatie.

Wat is er allemaal zo leuk aan Noordwijkerhout?

Na mijn jeugd die ik in Lisse heb doorgebracht, heb ik in verschillende grote steden gewoond. Weer terug in de Bollenstreek woon ik nu in Noordwijkerhout. Het dorp heeft een ouderwets gemoedelijke sfeer die me weer aan mijn jeugd doet denken. Elkaar groeten op straat is bijvoorbeeld iets dat ik in Haarlem of Amsterdam zeer weinig meemaakte. Ik vind het wel iets hebben, die prettiger omgang met je mede dorpsbewoners. Noordwijkerhout heeft eigenlijk alles; het heeft goede uitvalswegen naar de grote steden om ons heen, een mooie natuur, bloemenvelden, de zee, het mooiste fietsgebied van Nederland, een tennisclub en golfen kan ik op verschillende locaties, alles op fietsafstand.

Wat is hier uw favoriete plek?

Dat is het pleintje met de Witte Kerk. Met grote regelmaat worden hier evenementen verzorgd waarbij heel wat bewoners van het dorp samen komen voor een heel gezellige dag of avond.

Wat is de leukste activiteit?

Voor mij is dat Noordwijkerhout Culinair; in een zomers vakantiesfeertje lekker eten en drinken en samen met vrienden en buren een hoop plezier hebben.

Wat mag je hier niet missen?

Wanneer je het nog nooit hebt gedaan, moet je toch echt een keer de Keukenhof bezoeken, weliswaar niet in Noordwijkerhout, maar wel in de buurt. Verrassend mooi en heerlijk om rond te lopen en te genieten van al het moois uit onze regio.

Uit de krant