Afbeelding

Handelsmerk: gezelligheid

Column Uit de Raadzaal

Er moeten nog enkele handtekeningen worden gezet voor 1 januari 2019 de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout een feit is.

Noordwijkerhout is al akkoord, in Noordwijk wordt door een groep onder leiding van Salman nog een poging gewaagd de fusie te voorkomen. Waarschijnlijk een heilloze poging. Een minister, dient juist voor een fusie te zijn, nu oproepen de fusie af te blazen. Bovendien ook nog eens een minister die demissionair is. Niet geschoten is altijd mis, hoewel er in de politiek wel vaker misgeschoten wordt.

Misschien hebben ze toch wel gelijk in Noordwijk.

Na jaren komt er een fietspad, blijkt vergeten te zijn wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van een deel van het fietspad. Gezamenlijk trok Noordwijk en Noordwijkerhout ten strijde. Burgemeester Rijpstra en onze wethouder Bilars kregen het gezamenlijk voor elkaar met een oplossing voor het probleem en het fietspad, dat voor een deel over het Sancta Maria terrein loopt open te stellen van 9.00 uur tot 21.00 uur. Wat er precíes afgesproken is, dat wil NZLokaal wel eens weten: waarom geen 24 uur open, wie betaalt de kosten van onderhoud?

Vooral dat laatste zou na 1 januari 2019 geen rol meer spelen. Een succesje van gezamenlijk optreden van Noordwijk en Noordwijkerhout. Misschien hebben we helemaal geen fusie nodig en gewoon samenwerken waar voordeel te halen is. De politiek is nog met vakantie, ook in Den Haag. Ondertussen blijken we al enige tijd 'giftige' eitjes gegeten te hebben, ook het koekje bij de koffie is link. Den Haag wist het al enige tijd, maar ja, zo erg was het niet, willen ze ons nu laten denken. Wel nee, je stuurt een staatssecretaris 14 dagen voor hij een topfunctie gaat vervullen toch niet weg.

Er wordt getimmerd aan een nieuw cabinet, er zit schot in. Moet wel want de PvdA dreigt met een kabinetscrisis voor het huidige kabinet. Geen kabinetscrisis, maar het ziet er naar uit dat onze Koning op Prinsjesdag een troonrede uitspreekt, waar een maand later het nieuwe kabinet een streep door haalt.

Gelukkig is het in ons dorp elke week prettig vertoeven. De toeristenmarkt en ook de overige door de N.O.V. georganiseerde activiteiten zorgen voor veel gezelligheid, het 'handelsmerk' van Noordwijkerhout. Houden zo!

Jaques Looijestijn

Uit de krant