Boomstronken en betonblokken op het fietspad bij Landgoed Sancta Maria. | Foto: Piet de Boer
Boomstronken en betonblokken op het fietspad bij Landgoed Sancta Maria. | Foto: Piet de Boer Foto: piet de boer

Santa Maria afgesloten met betonblokken

Politiek Politiek

fietsen ♦ Het nieuwe fietspad van Noordwijkerhout via de Sancta Maria naar de Langevelderweg is gebarricadeerd met boomstronken en betonblokken. Wethouder Martijn Bilars heeft maandag 10 juli overlegd met de projectontwikkelaar van de voormalige GGZ locatie. Een snelle oplossing lijkt nog niet in zicht.

Door Piet de Boer

Op het Landgoed Sancta Maria komen nu luxe appartementen en woningen. Wie van Sancta Maria naar het dorp wil fietsen, stuit op een grijze betonnen muur. Een rigoureuze maatregel voor een paar fietsers en wandelaars die van het pad gebruik willen maken.

De projectontwikkelaar en de gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk moeten overeenstemming bereiken over de voorwaarden van de overdracht.

Martijn Bilars was op de raadsvergadering 6 juli 'not amused' over de betonnen barricade van Santa Maria.

Het verschil van mening met de projectontwikkelaar is 'hardnekkig' . En het conflict verhardt zich. 'Het ligt gevoelig', beamen twee grondwerkers de onneembare versperring.

Bilars was 'not amused'

Eerste zijn er stalen hekken geplaatst nu staat er al een echte betonnen obstakel waar je niet langs kan. Bilars overweegt juridische stappen als het pad gesloten blijft.

De provincie trekt de subsidie nog niet in. Het overleg op maandag heeft de lucht nog niet volledig geklaard.

De Sancta Maria muur blijft dus nog even overeind. Ook wandelaars kunnen er nier door.

Uit de krant