Afbeelding

Column: Uit de raadzaal

Column Uit de Raadzaal

Tijdens een besloten vergadering verving Leon Floor burgemeester Goedhart. De raad besloot burgemeester Goedhart voor nog eens 6 jaar voor te dragen als burgemeester van Noordwijkerhout. Leon Floor maakte, getooid met de ambtsketen van burgemeester, bekend dat zij akkoord ging met de voordracht Goedhart voor te dragen. Hij was, zoals gebruikelijk, de enige kandidaat. Floor nam zijn plaats aan de raadstafel weer in om vervolgens te melden dat hij na het zomerreces niet meer als raadslid zou terugkeren.

'Op het toppunt van je carrière moet je stoppen' gaf hij als, overigens 'ludieke' reden van zijn opstappen, aan. De ware reden was dat zijn opvolger Janson nu de komende anderhalf jaar zich kan inzetten voor de fusie-onderhandelingen. Leon Floor gaat (gelukkig) niet verloren voor de Noordwijkerhoutse politiek; hij wordt burgerraadslid in de commissie Ruimte en Wonen.

Het is al weer even geleden dat er veel 'ophef' was over de zondagopenstelling. Echter niet voor 12.00 uur. Mede na overleg/inspraak en het niet verstoren van de rust rond de diensten in de Witte Kerk. De manager van AH wilde echter de toeristen, die op zondagmorgen voor een gesloten deur stonden, niet teleurstellen en opende om 10.00 uur de deuren. Hij dacht dat dat mocht. Niet dus. De burgemeester had een onderhoud en vanaf 23 juli mogen de winkels in Noordwijkerhout op zondag vanaf 10.00 uur open. Geen inspraak. 'Een brutaal mens heeft de halve wereld' luidt toch het gezegde?

Het had heel wat voeten in de aarde, eer begonnen kon worden met de aanleg van een fietspad vanaf de Kraaierslaan naar het Langeveld. Een fietspad deels over grondgebied van Sancta Maria. Ook dat was geen probleem, alleen men was wat 'vergeten'. Wie onderhoudt dat stuk fietspad over het terrein van de Sancta. Kennelijk niet veel vertrouwen op een goede oplossing sloot de 'eigenaar' middels rioolbuizen het fietspad af. Na zo'n twee jaar onderhandelen over de aanleg van een fietspad toch wat over het hoofd gezien.

De NOV zomer activiteiten zijn weer van start gegaan, niet echter voordat voldaan is aan een klein boekwerk aan vergunningen, waaraan voldaan moet worden. Nu maar hopen dat men hier ook niets over het hoofd heeft gezien.

Jaques Looijestijn

Uit de krant