Bij de tennisbaan van links naar rechts: Marco Huurman, Noud van Dam, Paul Janssen en Rob Broekhof. Foto Piet de Boer
Bij de tennisbaan van links naar rechts: Marco Huurman, Noud van Dam, Paul Janssen en Rob Broekhof. Foto Piet de Boer Foto: Piet de Boer

Trainers Van Nispen voor jong en oud

Algemeen Sport

tennis ♦ Voorzitter Paul Janssen glundert. Drie man gaan de trainingen voor de jeugd en de volwassenen verzorgen bij tennisvereniging Van Nispen. Na een jaar is het voor Paul en bestuurslid Carla Huizer duidelijk. ,, Het zijn goeie gasten, die goed bezig zijn.'' Het contract werd verlengd met drie jaar. Uniek volgens de voorzitter. Het drietal leverde de vereniging vanaf april al 20 nieuwe leden op. ,,We willen graag een mooi potje tennis laten zien, maar het moet ook leuk zijn. Competitie is niet het eerste doel'', zegt Carla lachend.

Door Piet de Boer

Op dinsdagavond werden de laatste puntjes op de i gezet en plaatsten Noud van Dam en Rob Broekhof hun handtekening onder het contract vergezeld van assistent Marco Huurman. Wat gaat dit team trainers de komende drie jaar doen? Vooral de jeugd goed leren tennissen. De basis. Hoe raak je een bal op de juiste manier en hoe sla je een bal met je backhand over het net. Maar ook tactiek hoort daarbij volgens de voorzitster van de Jeugdcommissie. De trainers zijn er vooral voor de grote groep jeugdleden. Maar ook volwassenen en competitiespelers kunnen trainingen krijgen. Niet iedereen heeft daar behoefte aan. Senior Jaap Pijpers komt zwetend de kantine binnen en schudt met een brede grijns zijn hoofd. ,,Ik leer het toch nooit''.

We zijn vooral een gezelligheidsvereniging, zegt Carla. Het eerste team hoeft geen kampioen van Nederland te worden. Je zult over drie jaar ook geen Zilkers op Wimbledon tegenkomen. Ze lacht. De 370 leden moeten lekker kunnen sporten. Het plaatselijke jeugdtalent Esther van der Burg loopt hier ook rond. Ze traint in Hillegom. Hier komt ze voor de sfeer. Belangrijkste taak van de nieuwe trainers is dan ook plezier in tennis meegeven. ,,Serieus trainen maar op een speelse manier. Daar gaat het om'', vindt Carla Huizer. En dan je vooruitgang tonen in de competitie, op de clubkampioenschappen of het jaarlijkse invitatietoernooi. Want winnen willen ze allemaal.

Uit de krant