Afbeelding
Foto: pr

HartveiligWonen gelanceerd in Noordwijkerhout

Zorg & Welzijn

Wethouder Bert Gotink verzorgde donderdag 29 juni de aftrap van HartveiligWonen in Noordwijkerhout. Hij deed dat door de AED van het gemeentehuis te openen. Omdat de AED nu buiten hangt is deze 24/7 beschikbaar. De AED is toegankelijk met een toegangscode. Deze code is verkrijgbaar via een 112-hulpverlener, zodra deze wordt gebeld bij een ongeval. Anthon Wolf van HartveiligWonen lichtte het project verder toe.

Ruim 35 geïnteresseerden waren bij de aftrap aanwezig en vijftien personen hebben zich opgegeven voor de werkgroep die de invoering van HartveiligWonen in de gemeente gaat uitrollen.

HartveiligWonen bestaat uit vrijwilligers die wonen en/of werken in de gemeente en die getraind zijn om te reanimeren en/of te defibrilleren. Deze vrijwilligers worden opgeroepen door de meldkamer van 112, wanneer een hartstilstand wordt vermoed. Alarmering kan via een app op de telefoon of via een sms-bericht. Gealarmeerde vrijwilligers wordt gevraagd te reageren op de oproep.

De ingezette vrijwilligers krijgen via hun smartphone de exacte locatie van de calamiteit en/of de AED door, inclusief routebeschrijving.

De vrijwilligers verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt.

Uit de krant