Afbeelding
Foto: piet de boer

Blijf op de hoogte

Algemeen Politiek

Op verschillende manieren is het mogelijk geweest om in de afgelopen periode in gesprek te gaan met de gemeente over de mogelijke fusie met de gemeente Noordwijk.

Zo heeft burgemeester Gerrit Goedhart donderdag 8 juni een twintigtal vragen live beantwoord op Facebook. De vragen gingen voornamelijk over gemeentelijke lasten, verschillen in parkeerbeleid, woningbouw in De Zilk en de mogelijke naam van de nieuw te vormen gemeente. Helaas deed de webcast het niet door een technische storing. Het vragenhalfuur is terug te kijken via de Facebookpagina van de gemeente Noordwijkerhout. Zaterdag 10 juni gingen college- en raadsleden De Zilk en Noordwijkerhout in om met inwoners in gesprek te gaan. De gesprekken gingen ook hier over verschil in parkeerbeleid, gemeentelijke lasten, vergunningen en identiteit van de dorpen. De belangstelling om met raads- en collegeleden in gesprek te gaan was gedurende de hele dag gering.

De raden van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout hebben donderdag 20 april het herindelingsontwerp Noordwijk-Noordwijkerhout vastgesteld. Met dit ontwerp verklaren de gemeenten samen één nieuwe gemeente te willen vormen. Voorafgaand aan het definitieve besluit op 6 juli dient nog een aantal vragen beantwoord te worden. Meer info: www.noordwijkerhout.nl

Uit de krant