Klaar voor de fusiefietstocht van De Zilk naar Noordwijkerhout. | Foto Piet de Boer
Klaar voor de fusiefietstocht van De Zilk naar Noordwijkerhout. | Foto Piet de Boer Foto: piet de boer

Matige belangstelling bewoners voor fusie-fietstocht college- en raadsleden

Politiek Politiek

fusie ♦ Om mensen de mogelijkheid te bieden vragen te stellen over de samenwerking met Noordwijk, trokken raadsleden, burgemeester en wethouders van De Zilk naar Noordwijkerhout. College en raad gingen de straat op om de meningen te peilen en vragen te beantwoorden.

Piet de Boer

De voeten gingen om 11.00 uur op de pedalen in De Zilk bij De Duinpan. Het publiek spreekt de politici aan over het over het schoffelen van de perkjes aan de Beeklaan. Wethouder Bert Goting neemt de klacht op: "Dat de woonomgeving er netjes bij ligt is belangrijk," zegt hij. Henk van den Barselaar wil vooral dat er snel gebouwd wordt in het dorp. Met smart wordt er gewacht op de woningen van het Zilt. "Zandhagedissen zitten daar niet", zegt de kenner van de duinflora en -fauna. "Uitgesloten. Uitstel is onnodig". Henri de Jong sust. Die woningen komen er ook als er een fusie komt. Aad Witteman vindt fuseren niet erg: "Als het hier beter wordt, geen probleem", zegt Witteman. "Maar het moet niet slechter worden zodat kernen als De Zilk er bekaaid vanaf komen."

Duidelijke meningen maar het is een enkeling. Storm loopt het niet. De koffie is heerlijk en er zijn kleine attenties. De oranje koffiebar reist met de politieke fusiefietsers mee. Via de Spar supermarkt gaat het naar naar Munnekeweij en via de Witte kerk naar Puyckendam.

Het grote publiek schuift nauwelijks aan.

De belangstelling blijft matig. 'Er verandert ook niet zoveel' is de verwachting blijkbaar. Alleen de naam lijkt nog felle reacties op te roepen. Liever geen Noordwijk maar een nieuwe naam.

Uit de krant