De kanjers van het Leeuwenhorst. | Foto: pr
De kanjers van het Leeuwenhorst. | Foto: pr

Leeuwenhorst valt weer in de prijzen

Ingezonden

festival ♦ Leerlingen van college Leeuwenhorst schitterden donderdag tot en met zaterdag op het podium van de twee theaterzalen in de school.

Leeuwenhorst heeft al jarenlang een rijk theaterleven. Het is bijzonder dat een dergelijk festival op een school mogelijk is zeker als je beseft dat de organisatie voor een groot deel in handen is van leerlingen zelf. Een indrukwekkend staaltje samenwerking en inzet. Uiteraard worden zij hierin begeleid door theaterdocenten Laura Martin en Nicolette Alkemade en een aantal collega's dat zich hier iedere jaar weer vol overgave op storten.

Zeven voorstellingen

Alle theaterleerlingen lieten zich van hun beste kant zien tijdens de zeven voorstellingen die in deze drie dagen op de planken werden gezet.

Klas 1 zette met "Een dolend ridderverhaal" een leuke voorstelling neer over Don Quichot en Koning Arthur. Bijzondere aan deze voorstelling was de samenwerking met de ARTKLAS die de prachtige kostuums had gemaakt.

Klas 2 speelde "Atalanta". Een spetterende voorstelling met veel beweging, humor en een hoog tempo .

Klas 3 bracht "Een vreemde cel". De teksten waren gebaseerd op uitspraken van jongeren in TBS inrichtingen die het spoor in hun leven weer moesten vinden. In een indrukwekkende, vaak beklemmende sfeer brachten de spelers het thema zeer overtuigend over het voetlicht.

Klas 45b speelde "Dat je denkt dat je denkt aan vroeger" over het maken van keuzes en de zoektocht naar de zin van het leven. Op een verrassende manier werden scenes uit heden en verleden door elkaar vermengd. Helder vorm gegeven en knap en beheerst gespeeld.

5roefestival is hét Jongeren Theaterfestival voor Zuid Holland. 's Zondags waren er negen voorstellingen op één dag te zien tijdens het 5Roefestival . Het is een traditie dat dit regionale theaterfestijn, georganiseerd door de Stichting Meedoen Aan Cultuur, de afsluiting vormt voor het Leeuwenhorst Theaterfestival. Volgens deelnemers en juryleden was het wederom een groot succes. De bedoeling van dit festival is de jongeren buiten hun eigen kring een podium te bieden en naar elkaars presentaties te laten kijken.

In totaal streden acht groepen uit Zuid Holland met voorstellingen van 30 minuten om de prijzen. De dag geeft een mooi beeld van wat er op theatergebied door jongeren te beleven valt en dat is veel.

Prijzen

College Leeuwenhorst sleepte twee prijzen in de wacht: Len Caspers kreeg de 1ste prijs voor beste acteur en Laura Martin kreeg de tweede prijs voor Beste Regie.

Een resultaat om trots op te zijn! De prijzen voor Beste groep gingen naar het Segbroek College uit Den Haag en JTS ToBe uit Dordrecht.

Uit de krant