Trotse tenniskampioenen.| Foto: pr
Trotse tenniskampioenen.| Foto: pr Foto: pr

TV De Boekhorst Heren Regiokampioen

Sport Sport

Het eerste herenteam van Tennisvereniging de Boekhorst is op zaterdag voor de achtste achtereenvolgende keer regiokampioen geworden in de topklasse van de regio Noordwest.

Op de laatste speeldag had het team aan 2 punten voldoende, maar met een 4-2 overwinning op Bakkum werd het kampioenschap overtuigend vastgesteld. In 2010 behaalde de Boekhorst voor het eerst het regiokampioenschap met een samengesteld team van regionale toppers. Inmiddels bestaat het team voornamelijk uit spelers uit de eigen jeugd, zoals Nick Broekhof, Luuk Wassenaar, Bart Pennings en Stijn Kits. Onder leiding van playing captain en tevens trainer Ewout Hinnen werkten de jeugdspelers zich op naar het eerste team. Samen met de ervaren spelers Kevin Noordermeer en Floris Herrema beschikt het team inmiddels over een brede selectie met een mooie mix tussen ervaring en talent. Door het kampioenschap plaatst het team zich voor de strijd om het landskampioenschap, dat in 2010 en 2012 al werd behaal. Op zaterdag 10 juni wordt hiervoor de kwartfinale gespeeld. Loting is later deze week.

Een wellicht nog knappere overwinning behaalde het eerste gemengde team van De Boekhorst op zondag in de landelijke competitie. Na het kampioenschap van vorig jaar was het team dit jaar voor het eerst actief in de eerste klasse. Op de laatste speeldag werd kampioen Thor uit Den Haag op eigen terrein met 5-3 verslagen, wat voor Thor de enige nederlaag betekende deze competitie. Leonie Guijt, Jesper de Jong en Ewout Hinnen legden de basis voor de overwinning door winstpartijen in het enkelspel. Luuk Wassenaar, Kevin Noordermeer en Renate de Regt voegden daar een dubbelspeloverwinning aan toe. Het vlaggenschip kan terugkijken op een uitstekend debuut in deze klasse met een ongeslagen status en een overwinning op de kampioen.

Uit de krant