Yvonne van der Zande en Riet Meskers. | Foto: vvv
Yvonne van der Zande en Riet Meskers. | Foto: vvv Foto: vvv

Bakkie met...

Algemeen Een bakkie met...

Bij de VVV werken vrijwilligers die bezoekers van informatie voorzien over wat er hier en in de regio te doen is. In deze rubriek mogen zij zelf vertellen wat ze van ons dorp vinden. Wat raden ze aan en waarom? Wat is zeker een bezoekje waard? Onder het genot van een bakkie koffie praten we de deze week met:

Riet Meskers en Yvonne van der Zanden

(van Groei en Bloei, mede organisatoren van de Open Tuinendag)

Hoelang wonen jullie hier?

Yvonne sinds 2002: "Toen we destijds gingen kijken voor het huis, keek mijn vader nog over de schutting en zei hij: "Moet je nooit doen hoor. Het is zo'n zooitje die tuin." We komen oorspronkelijk uit het Westland waar Groei en Bloei veel populairder is. Mijn man Ton was ook een tuinder en zo hebben we het huis ook gekocht, op de ruimte en natuurlijk de Hortensia en een perenboom. Het enige dat mooi was aan die tuin."

Riet Meskers komt oorspronkelijk uit het Langeveld in Noordwijk van de Duinkant bij het Chocolaatje. "Ik vroeger op school in Noordwijkerhout dus voel ik mij een echte Noordwijkerhoutse. Wij zijn 23 geleden aan de Kerkstraat komen wonen. We hadden een bloembollenbedrijf en daarna hebben we kleinschalig het bollenbedrijf doorgezet. Nu genieten we van we van de tuin. Een uitgegroeide hobby. Elk jaar doen we mee met de Open Tuinendag en zit ik ook in de organisatie van dit prachtige evenement. Dit jaar hebben we 16 tuinen in Noordwijkerhout en 9 in De Zilk en Hillegom.

Wat is jullie favoriete evenement

Open Tuinendag natuurlijk! Sinds 6 jaar doen we de organisatie samen met de VVV. Vorig jaar hebben we besloten om aan te sluiten bij de landelijke Open tuinendag, dit jaar op zondag 18 juni. Het leuke aan dit evenement is dat je bij mensen thuis in de tuin komt, waar je normaal niets te zoeken hebt. Sinds een aantal jaren komen er ook steeds meer jongere mensen die bijvoorbeeld zelf een tuin willen aanleggen. Sinds een aantal jaar komen er ook mensen uit het hele land en zelfs vanuit Duitsland. Super leuk dat wij ons dorp op de kaart kunnen zetten. We komen vanaf januari maandelijks bij elkaar en proberen verrassende tuinen te laten zien, Dit jaar zijn er drie nieuwe tuinen. Op de route (verkrijgbaar vanaf 2 juni bij de vvv en bakkerij Pompe in de Zilk voor 1 euro) wordt aangegeven of het een nieuwe tuin is en wat voor extra er nog wordt georganiseerd.

Uit de krant