Judith Hendriks. | Foto: pr
Judith Hendriks. | Foto: pr

Een bakkie met…

Human Interest Een bakkie met...

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast toeristen/bezoekers ook de lokale inwoners van Noordwijkerhout graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. In deze rubriek doen ze een bakkie bij de VVV en zijn zij aan het woord. Wat doen ze in het dagelijks leven? Wat is er zo leuk aan Noordwijkerhout? Onder het genot van een bakkie koffie, praten we dit keer met:


Judith Hendriks (Staatsbos-beheer Hollands Duin)

Hoe lang doet u dit werk al?

Dit voorjaar werk ik nu een jaar in de boswachterij.

Wat doet de boswachterij precies?

Onze boswachterij beheert de natuurgebieden van Staatsbosbeheer hier in de omgeving. Met mijn collega 's Mark, Joël, Thomas en Peter, die u allemaal buiten kunt tegenkomen, zorg ik er voor dat bezoekers veilig en goed voorgelicht in de gebieden kunnen recreëren.

Wat is er allemaal zo leuk aan Noordwijkerhout?

Prachtige omgeving! Van alles wat: duinen en zee vlakbij, bos en weilanden met hazen en weidevogels. Het dorp heeft zelf ook nog veel van zijn landelijke kwaliteit behouden: mooi pleintje, veel groen en nog niet alles volgebouwd. Je kunt nog wat ruimte, licht en lucht voelen in het dorp, daar mag je trots op zijn. Dat is heel kostbaar, zo midden in de Randstad.

Wat is uw favoriete plek in het dorpscentrum?

Dat ligt er eigenlijk net buiten: het terrein van de oude Bavo, met de een beetje verwilderde grasvelden en de kinderboerderij. Erachter, als verrassing verborgen, de Speelakker. Unieke plek.

Wat is de leukste activiteit in het dorp?

De tijd nemen om eens te kijken om eens rond te lopen en te kijken naar de mooie bomen en veldjes in het dorp. In het voorjaar zie je veel meer dan je dacht dat er in een dorp zou kunnen groeien en bloeien.

Wat moet je hier toch zeker nog een keer doen of zien?

Op de fiets springen en genieten van de variatie in het landschap om het dorp heen. Stukje duin, stukje bollenveld en dan de oude strandvlakte bij de Leidsevaart. Als afsluiter fiets je het gezellige dorp in en pakt een terrasje in het centrum. Een hele wereld in één dag.

Uit de krant