Boer en Bont, de winnaars van dit jaar. | Foto: Wilma van Velzen (archief)
Boer en Bont, de winnaars van dit jaar. | Foto: Wilma van Velzen (archief) Foto: wilma van velzen

Voorzitter bloemencorso kijkt terug en blikt vooruit

Verenigingen corso

Het 70ste Bloemencorso zit erop. Corsovoorzitter Leo van der Zon: "We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. Dank en waardering aan alle vrijwilligers, de gemeenten in de Bollenstreek en de gemeente Haarlem."

"Verder ook aan onze partners die op zaterdag de hele dag het corso hebben begeleid: politie, brandweer, GHOR/Rode Kruis.

Dankzij ieders inzet en medewerking hebben we een prachtig Bloemencorso kunnen laten rijden."

Uiteraard heeft Van der Zon ook een speciaal dankwoord voor de deelnemers, sponsoren, bedrijfsvrienden en persoonlijk vrienden voor hun support aan het Bloemencorso. "En last but not least dank ook aan ons nieuwe ontwerpteam Esther en Pieter van Waardenburg.

Zij hebben voor hun eerst ontwerpjaar prachtige ontwerpen voor de praalwagens gemaakt, heel divers maar uiteindelijk toch één mooi geheel: Dutch Design met een knipoogje naar designers "all over the world".

Op dit moment zijn we met het bestuur en de werkgroepen druk bezig met de evaluatie van de 70ste editie.

Verbeteringen worden aangebracht en nieuwe ideeën voor 2018 gaan we uitwerken."

Cultuur

De 71ste editie van Bloemencorso rijdt zaterdag 21 april 2018 door de Bollenstreek.

Tijdens de officiële openingsavond van het Bloemencorso 2017 in Noordwijkerhout heeft Van der Zon het nieuwe thema van 2018 bekend maken: Cultuur.

Een breed thema waarbij zowel Nederlandse deelnemers als buitenlandse deelnemers goed mee uit de voeten kunnen, volgens Van der Zon.
"We hebben gemerkt dat de belangstelling voor het Bloemencorso alsmaar groeiende is, zowel van buitenlandse toeristen als de inwoners uit de regio. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

Dat is gelijktijdig ook weer een uitdaging om in 2018 een mooi Bloemencorso neer te zetten. Wij gaan na de zomermaanden met veel plezier aan de slag om in 2018 een prachtig mooi (het mooiste ooit ) Bloemencorso te laten rijden door de Bollenstreek naar Haarlem."

Prijzen corso 2017

Stekersverenigingen

1e: Scoutinggroep Lisser Kaninefaten, zij hebben de praalwagen van de gemeente Hillegom gestoken: De huizen van Jan Six.
2e: Handbalvereniging Foreholte, zij hebben de praalwagen van China gestoken: Pandavriendschap Wu Wen en Xing Ya.
3e: KAVB afdeling Noordwijkerhout, naast stekersvereniging ook 1e prijswinnaar met hun praalwagen Boer & Bont

Praalwagens

1e: Boer & Bont van KAVB afdeling Noordwijkerhout
2e: Dutch Duck van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo
3e: Dutch Windmills van Keukenhof

Luxewagens

1e: prijs Scania geldwagen van De Nederlandsche Bank
2e: prijs Land Rover Discovery van Kimman Amsterdam-Haarlem
3e: prijs ToyotaLand Cruiser van De Nederlandsche Bank

Voorafgaande aan het Bloemencorso is het mogelijk om het steken van de praalwagens in de hal van DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim te bezoeken. Het steken van de praalwagens begint op woensdagmorgen en vrijdag rond 12.00 uur moeten alle praalwagens gereed zijn. Openingstijden opbouwdagen: Woensdag 18 april: 9.00 – 22.00 uur, donderdag 19 april:9.00 – 22.00 uur, vrijdag 20 april: 9.00 – 13.00 uur.

Tribunes goed bezocht in afgelopen jaren

Na een eerste tribune in Sassenheim in 2016, is in 2017 gezorgd voor een tweede tribune in Lisse. Beide tribunes zijn goed bezocht en inmiddels merkt het corsobestuur dat de vraag naar tribunekaarten voor 2018 al binnenstromen. Voor 2018 is besloten om op de locaties in Lisse en Sassenheim weer tribunes te plaatsen. De verkoop van de tickets start half september.

Uit de krant