Thea Hulsebosch en Joke van Beek. | Foto: vvv
Thea Hulsebosch en Joke van Beek. | Foto: vvv

Een bakkie met…

Algemeen Een bakkie met...

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast bezoekers ook de lokale inwoners van informatie voorzien. In deze rubriek stellen bezoekers zich voor: wat doen ze, wat is er zo leuk aan Noordwijkerhout en wat moet je zeker nog een keer gezien hebben hier? Ze vertellen het onder het genot van een bakkie. Deze week met:

Thea Hulsebosch (met Joke van Beek)

Wat brengt u bij de VVV?

Wij zijn van Toerclub Vogelenzang en organiseren vandaag in samenwerking met de VVV een fietstocht van 25 km voor gezinnen langs de bollenvelden. Wij organiseren ook een route die zo'n 30 km lang is op de tweede en vierde dinsdag van de maand vanuit de Ruigenhoek waarvandaan we 10.30 uur vertrekken.

Hoelang woont u al hier?

sinds mijn 15de, dus best lang! Dat mijn ouders zich destijds uiteindelijk in Noordwijkerhout gesetteld hebben, vind ik de beste keus die ze ooit gemaakt hebben!

Wat is uw vroegste herinnering aan ons dorp?

De inwoning in het huis dat lag naast het zogenaamde 'gat van Broekhof'. Dat was de greppel naast het pand waar wij introkken en waarin daarvoor de smederij van Broekhof was gevestigd.

Was is het best bewaarde geheim van Noordwijkerhout?

Dat zijn de talenten van toneelvereniging ODI. Een alround vereniging die alles zelf doet, wat nog te weinig mensen weten.

Wat is uw favoriete evenement?

De Bollenstreek fietsdriedaagse in april die wij organiseren. Hoewel we nog steeds 'Vogelenzang"in onze naam hebben (De plaats van oprichting) zijn we daar al meer dan twintig jaar vandaan. We opereren nu vanuit de Ruigenhoek. En sinds twee jaar natuurlijk ook deze familiefietsdag in mei.

Waarom houdt u van Noordwijkerhout?

'De mensen zijn hier één en recht door zee'. Dat zijn woorden uit het plaatselijke volkslied, maar dat klopt wel en is goed gekozen. Dat één zijn, vertaalt zich in de samenwerking van heel veel activiteiten het hele jaar door.

Uit de krant