Milou Diepen. | Foto: vvv
Milou Diepen. | Foto: vvv Foto: vvv

Een bakkie met…

Human Interest Een bakkie met...

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die naast bezoekers ook de lokale inwoners van informatie voorzien. In deze rubriek stellen bezoekers zich voor: wat doen ze, wat is er zo leuk aan Noordwijkerhout en wat moet je zeker nog een keer gezien hebben hier? Ze vertellen het onder het genot van een bakkie. Deze week met:

Milou Diepen

Hoe lang woon je hier al?

Pas sinds 8 april! Maar het voelt al veel langer. Ik rijd sinds 2012 paard bij Manege Smit en ben veel in de duinen komen hardlopen. Toen eind februari een woning in Mossenest II beschikbaar kwam, bleek dat mijn lot uit de loterij. Eindelijk verhuizen naar het dorp waar ik al zo graag naartoe wilde!

Wat brengt je in de VVV?

Vorig jaar ben ik steeds meer gaan wandelen en op zoek naar wandelingen, ontdekte ik de 10.000 Stappen Wandelingen van de VVV, elke eerste zaterdag van de maand. Vorig jaar mei was de eerste keer dat ik meeliep en ik probeer dit trouw elke maand te doen. Wie had gedacht dat ik een jaar na mijn eerste 10.000 Stappen Wandeling vanuit mijn eigen huis in Noordwijkerhout naar de VVV kon lopen voor de wandeling?

Wat is er leuk aan het dorp?

Ik vind het een vrolijk dorp met een heerlijke mentaliteit. Na jaren in Leiden gewoond te hebben, is het leuk om gewoon over straat te fietsen en door een tegenligger begroet te worden. Vanuit mijn jeugd was ik dat ook gewend, maar in Leiden miste ik dat wel. Het strand, de duinen en het bos zijn ook dichtbij en de bollenvelden zijn volop genieten als ze in bloei staan!

Wat is je favoriete plek?

Het Witte Kerkje! Daar omheen de gezellige restaurantjes en de winkels, gewoon een centraal punt.

Wat vindt je de leukste activiteit in het dorp?

Eigenlijk weet ik dat nog niet zo goed. Dit jaar door drukte niet naar het Bloemencorso kunnen gaan, want dat leek me wel heel leuk. Verder geniet ik van de 10.000 Stappen Wandelingen en heb ik op 29 april meegedaan met de bloemenwandeling. Het is fijn dat er zoveel leuke dingen georganiseerd worden. Het carnaval moet ik ook nog gaan ontdekken, maar met mijn Brabantse roots komt dat vast goed!

Wat moet je hier zeker nog een keer doen of zien?

Het bloemencorso! Het lijkt me prachtig om de wagens verlicht door het dorp te zien gaan. En het carnaval natuurlijk. Verder wil ik het dorp wandelend ontdekken zodat ik alle leuke plekjes weet te vinden.

Uit de krant