Afbeelding

Bakkie met de politie

Human Interest Een bakkie met...

De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen en een bakkie. Deze keer met:

Korpsdetachement 4Daagse Politie

Waar komt u vandaan?

De Nederlandse politie is het oudst deelnemende burgerdetachement aan de Nijmeegse 4Daagse. Jaarlijks lopen gemiddeld zo'n 500 geüniformeerde politiemannen en –vrouwen een afstand van 160 of 200 kilometer. Ook agenten uit de Duin- en Bollenstreek zijn trouwe gezichten in het politiedetachement Den Haag. Zij gaan samen met hun collega's uit onder meer Leiden, Delft, Gouda, en het Westland de sportieve uitdaging aan.

Wat brengt u hier (in de VVV)?

Het politiedetachement Den Haag start jaarlijks in april met haar wekelijkse trainingen. Iedere week lopen zij vijf kilometer meer dan de week er voor.

Waar mogelijk probeert het detachement zoveel mogelijk te trainen tijdens de wandeltochten die in het verzorgingsgebied van Politie Den Haag worden georganiseerd.

De Bloemenwandeltocht VVV/NSL in Noordwijkerhout en de Kippenloop in Katwijk zijn twee voorbeelden van sportieve evenementen die in de jaarplanning van het detachement zijn opgenomen.

Wat vindt u van ons dorp?

De Duin- en Bollenstreek is voor politiemensen niet alleen een mooi gebied om te werken, maar ook om te recreëren.

Zeker nu de Bollenstreek prachtig in bloei staat is het heerlijk om juist daar dertig kilometer te lopen als training voor de Nijmeegse 4Daagse.

De politiemensen uit de streek zijn een dag lang op een andere manier in hun werkgebied, maar hun collega's uit bijvoorbeeld de stad Den Haag kijken hun ogen uit.

Heeft u folders meegenomen?

Door de detachementsleden werd gekeken naar de folders over fiets- en wandeltochten en het Noordwijkerhouts Weekblad werd meegenomen.

Heeft u nog plannen naar aanleiding van dit bezoek?

Wij gaan de wandeling maken die door de VVV Noordwijkerhout en de NSL is uitgezet.

Uit de krant