Afbeelding

Van Nispen brengt te weinig in tegen Kickers

Sport Sport

Van Nispen kreeg zondag 30 april verdiend klop van een tegenstander die veel gretiger was dan de Zilkers. Veel duels gingen er verloren en de echte wil om te winnen was zelden te zien. De nacompetitie voor promotie naar de 2e Klasse is verder weg komen te liggen, maar helemaal uit zicht is dit niet.

Door Tino de Groot

Het begin van de wedstrijd was hoopvol.

Een vrije schop van Jelle Vleugel verdween in de eerst minuut net langs de verkeerde kant van de paal.

Van Nispen kende haar volgende gevaarlijke moment vlak voor rust, toen Dick Verhoeven de keeper in volle vaart voorbijging, maar daarna de bal in het zijnet schoot. Toen stond Van Nispen al op achterstand.

In de 30ste minuut verzilverde Kickers`69 één van de vele kansen. Doelman Tom van Maris keepte weer als vanouds en behoedde Van Nispen voor een afstraffing.

Met de krachtige noordoostenwind in de rug was de gastheer veel beter dan Van Nispen en het was slechts een kwestie van tijd dat zij niet verder uitliepen. De rust ging dus in met een 1-0 voorsprong voor Kickers `69.

Direct na de pauze dacht Van Nispen via Brenn Zonneveld op gelijke hoogte te komen, maar het glaszuivere doelpunt werd na vermeend buitenspel ten onrechte afgekeurd.

Wie dacht dat Van Nispen hier meer inspiratie uit zou putten kwam bedrogen uit.

Het bleef uit de duels en liet haar tegenstander alle ruimte om steeds maar weer gevaarlijk te worden.

Halverwege de tweede helft werd de bal voor de zoveelste keer verspeeld op het middenveld.

Kickers `69 profiteerde hier ten volle van door met snel aanvalsspel doelman Van Maris voor de tweede maal te passeren.

Schade bleef beperkt

Daarna volgde de ene na de andere aanval van de gastheren.

Het was slechts aan Van Maris te danken dat de schade beperkt bleef tot twee doelpunten.

Toch werd het tien minuten voor tijd 3-0 en de wedstrijd leek gespeeld.

Toch maakte Jelle Vleugel vijf minuten voor tijd na een vlot lopende aanval de eretreffer. Toen Van Nispen kort daarop een verdiende penalty verzilverde – weer Jelle Vleugel – kwam er een beetje hoop in de harten van de Van Nispen supporters.

Volgende week Warmunda

Maar het wonder bleef uit. Ondanks een einduitslag van 3-2 had Van Nispen deze middag veel te weinig gebracht en verloor het verdiend van Kickers `69.

Volgende week speelt Van Nispen thuis tegen Warmunda. Aanvang 14.00 uur.