Afbeelding
Foto: thv

Frisse Koningsdag, veel oranjezon en nog twee (eerder) gedecoreerden

Algemeen Kort nieuws

De echte diehards zaten om 6.30 uur op de vrijmarkt in het centrum en konden zo een zonnig en beschut plekje nog wel vinden. Ze namen die ene bui op de koop toe. Mensen die later kwamen, moesten aanschuiven in de rij.

Door Thea ter Heide-Vrolijk

Desalniettemin waren de straten in het centrum goed bezet en werd er al vroeg goede handel gedreven. Ook door de Scouting.

Tijdens de jaarlijkse aubade verzamelden zich op en rond het bordes de kersvers gedecoreerde. St. Jeanne d'Arc zorgde voor de muzikale noot. Zij, en met hen burgemeester Gerrit Goedhart wisten zich verzekerd van het goede gezelschap van een grote groep Noordwijkerhouters, bij wie de lintjesregen al eerder op de schouders was gevallen. "Daarom is ons dorp ook zo gezellig, met al die vrijwilligers", verzekerde de burgervader. Hij stelde Henk Haasnoot aan het publiek voor. Haasnoot ontving voor zijn verdiensten onder meer bij de Kolibri, in november vorig jaar al een Koninklijke Onderscheiding. Ook werd oud Noordwijkerhouter, Carolus Janssen (zoon van Harry/Nelly) voorgesteld, die tijdens de traditionele lintjesregen in Den Haag onderscheiden werd tot Ridder met de Zwaarden in de Orde van Oranje Nassau. Dit vanwege zijn jarenlange verdiensten bij de Koninklijke Marechaussee en zijn bezigheden als voorzitter en commandant van het Haagse politie wandeldetachement, dat jaarlijks deelneemt aan de Nijmeegse Vierdaagse. Janssen is ook actief voor de Oranjevereniging en Carnavalsvereniging van Noordwijkerhout. Binnen in het gemeentehuis werd een toost uitgeroepen en liet men zich de oranjebitter goed smaken. Buiten op de straten in het dorp, genoten de mensen van een frisse maar toch nog zonnige Koningsdag en was het wat later op de dag zo druk dat je er over 'de hoofden lopen'. En ook hier proostte het publiek veelvuldig op de 50ste verjaardag van Koning Willem Alexander.

Uit de krant