| Foto: pr./Sjaak Weijers
| Foto: pr./Sjaak Weijers Foto: Sjaak Weijers

Ruim 6.000 bezoekers voor Flower Event in de Witte Kerk

Algemeen corso

corso • Meer dan 6.000 bezoekers hebben vanaf vorige week woensdag het Flower Event 'Dutch Design and More' bezocht in de Witte Kerk. In vier dagen tijd groeide het uit tot een nationaal en internationaal succes. 

Het Flower Event werd woensdagmorgen 19 april geopend door burgemeester Goedhart. Na een korte toespraak van initiator Aad van Ruiten en van Leo van der Zon, voorzitter van het Bloemencorso van de Bollenstreek, kreeg burgemeester Goedhart zijn ambtsketen, voorzien van narcissen, omgehangen. Naast de tête-a tête prijkte ook de 'Margriet van Dam' narcis aan het keten.

Bolbloemen

Op de vrijdagavond van het Bloemencorso, vond de officiële opening van het corso plaats in Noordwijkerhout. Op deze dag konden bezoekers de praalwagens 's middags al in het centrum bewonderen. Om nog meer exposure te geven aan de bolbloem werd voor de tweede keer het Flower Event georganiseerd. De Witte Kerk werd hierbij omgetoverd in een ware bloemenzee. Al deze bolbloemen en bollen-op-pot producten waren aangeboden door de kwekers uit Noordwijkerhout en De Zilk die aangesloten zijn bij de KAVB en LTO, de brancheverenigingen van de bloembollensector.

Fietsen en klompen

Arrangeurs Tineke Geerlings en Sandra Balk tekenden voor het ontwerp en de styling. Samen met een groot aantal vrijwilligers slaagden zij erin de prachtige producten op een bijzondere manier te presenteren; een echte belevingswereld. De typisch Hollandse items zoals de fiets, klompen en het Delfts Blauw werden op een bijzondere manier gedecoreerd met de geweldige bolbloemen.

China

Nieuw dit jaar was de internationale samenwerking met China, welke tot uiting kwam in de kunst uit de 'Flower Age' zoals schilderijen en beelden van keramiek. Daardoor was er voor deze expositie ook veel media aandacht uit binnen- en buitenland.

Volgend jaar in het Bloemencorso Bollenstreek op vrijdag 20 en zaterdag 21 april. 

Uit de krant