| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Rekenkamer onderzoekt hoe gemeente omgaat met burgerparticipatie

Algemeen Politiek

participatie • De Rekenkamercommissie gaat onderzoeken hoe Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom omgaan met burgerparticipatie en hoe het eventueel beter kan.

In het onderzoek wordt nagegaan hoe burgerparticipatie vanuit de gemeenten wordt aangepakt en of dit aansluit bij wat bewoners willen. De vraag hoe de gemeenten omgaan met initiatieven van bewoners is onderdeel van het onderzoek. Ook komt aan de orde in hoeverre er sprake is van democratische processen en of bewoners tevreden zijn over hun betrokkenheid.

Resultaten in najaar

Op deze en andere vragen hoopt de Rekenkamercommissie antwoord te krijgen tijdens het onderzoek. De commissie verwacht in het najaar het resultaat van het onderzoek aan de gemeenteraden aan te kunnen bieden.  

Ervaringen mailen

Inwoners kunnen hun ervaringen delen met de Rekenkamercommissie via rekenkamercommissieHLN@lisse.nl. Let daarbij wel op dat het gaat om burgerparticipatie. De wettelijke inspraakprocedures vallen buiten het onderzoek van de Rekenkamercommissie. Meer informatie op www.rekenkamercommissie-hln.nl.

Uit de krant