Afbeelding
Foto: trudy vd berg

Van Nispen blijft in de race voor een plek in de nacompetitie

Sport Sport

Als op een prachtige zondagmiddag de nummers vier en zeven van 3A in De Zilk aantreden voor een potje voetbal, dan verwacht je een lekker zomeravondwedstrijdje. Maar dat was niet waar thuisclub Van Nispen en de bezoekers uit Zoeterwoude, SJZ, op uit waren. Voor beide elftallen zijn de plaatsen 1 tot en met 3 ver uit het vizier, maar plek 4 lonkt en dat betekent nacompetitie. Na de 0-0 van afgelopen zondag is de kans voor SJZ aanzienlijk geslonken om dit aantrekkelijke sluitstuk van het seizoen nog te halen. Van Nispen heeft het bereiken van dit toetje nog in eigen hand.

Door Henk Geerlings

Het treffen tussen Van Nispen en SJZ, was zoals altijd een duel tussen twee speelstijlen, Van Nispen is de beter voetballende ploeg, technisch begaafder en met een verzorgdere opbouw.

Een garantie voor succes betekent dit echter niet. SJZ stelt er inzet, opportunisme en een fysiek overzicht tegenover, met name in het centrum achterin, met twee krachtpatsers en een overwicht in de lucht. Over 90 minuten beschouwd lijkt het dan dat Van Nispen de bovenliggende partij is, maar de feiten wijzen dit niet uit.

De kansen spreken boekdelen. In de eerste helft: in de beginfase moet Sjors Meiland een bal van de doellijn koppen en vliegt een harde schuiver vanaf links, net naast. Van Nispen zet daar drie doelpogingen tegenover; een doorbraak van Koen Damen wordt geblokkeerd, een vrije trap van Stan van Maris vliegt net naast en aanvoerder Nick van Westerop kopt uit een vrije trap net over.

Rust dus 0-0. Na rust speelt SJZ bij vlagen beter dan voor de thee. Het is doelman Tom van Maris, die tot twee keer toe de 0-1 voorkomt, Stan van Maris raakt aan de andere kant de lat. In de slotfase lijkt Van Nispen de winst toch nog te gaan grijpen. Met name de inbreng van Scott Nederstigt brengt meer fysieke kracht in de spits van de thuisploeg en verlost Fadil Sukurica van de ondankbare taak om tegen de mannetjesputters in het centrum van SJZ op te boksen.

In de 94ste minuut leek Sjors Meiland de ban toch nog te breken, maar de pedant leidende scheidsrechter, had terecht buitenspel geconstateerd.

Zo bleef het bij 0-0 en kon Van Nispen, na het bekend worden van de uitslagen constateren dat er in de strijd om plaats vier geen schade was opgelopen.

KDO, Alphen en Aalsmeer strijden om de titel. Voor plaats vier gaat het tussen Van Nispen 36 uit 22, Voorschoten, 35 uit 22, Rijnland met 32 uit 21 en SJZ met 31 uit 22. In het paasweekend is Van Nispen vrij. Zondag 23 april speelt Van Nispen thuis tegen ASC. Aanvang 14.00 uur.

Uit de krant