Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Een dagje Noordwijkerhout

Algemeen Uit de Raadzaal

Op 1 April arriveerde ik op Gatwick Airport onder een strak blauwe lucht.

Nu 8 dagen later schrijf ik mijn uit de raadzaal, zittend in de tuin in Loose, Kent Engeland, onder een wolkeloze hemel.

Een hemel mag je Kent, de tuin van Engeland in het voorjaar zeker noemen. De struiken, bomen en de vele eindeloze boomgaarden staan in volle bloei. Ook sieren de narcissen en tulpen in volle bloei de keurig verzorgde tuinen en worden de eindeloze smalle landwegen omzoomd door groene hagen.

Prachtige parken rond eeuwenoude kastelen, in Kent. Onder andere Leeds Castle. Een kasteel dat onder meer bewoond werd door Henrik de achtste en waar tegenwoordig wereldleiders in een van de zalen hun conferenties houden.

In de tuin rond het kasteel werden filmopnamen gemaakt. Dat gebeurde jaren geleden ook in de Engelse tuin met onder andere Noordwijkerhoutse figuranten. Ook menig bruidspaar liet zich er vereeuwigen.

Helaas: de Engelse Tuin verpaupert, de waterval en de stenen bruggetjes zijn verwoest.

Tijdens de laatste BAM vergadering is besloten NOVATO een eenmalige subsidie van 10.000 euro toe te kennen. Kunnen we in ieder geval via de tentoongestelde foto's nog zien hoe prachtig de Engelse Tuin vroeger was. Er gloort echter hoop!

Er zijn plannen om het Pesthuis, de Dierenhoeve en de Engelse Tuin te combineren. Misschien kunnen de eerdere plannen van de VVD, om een theehuis in de Engelse Tuin te maken, ook verwezenlijkt worden.

Een waterspeeltuin, een Engelse Tuin met theehuis, een Dierenhoeve en het Katshuis voor binnenactiviteiten?!

Het is een beginpunt van diverse activiteiten.

Mogelijkheden voor een dagje Noordwijkerhout. Misschien iets voor een werkgroep!

Jacques Looijestijn

Uit de krant