Afbeelding
Foto: Willem Krol

Bolbloemen laten dorp stralen

Evenement corso

Burgemeester Gerrit Goedhart heeft afgelopen weekend een bezoek gebracht aan een bollenkweker om de velden te inspecteren.

Want door het mooie weer hebben veel velden al vroeg een prachtige kleur. Hij was zeer tevreden en als trots eerste inwoner van hét bloemendorp ban de Bollenstreek wil hij voor deze prachtige producten een feest organiseren. Een feest dat de bloemen van de kwekers van Noordwijkerhout en De Zilk, laat stralen. Het feest van het bolbloemendorp, in de vorm van het Flower Event.

Aan Tineke Geerlings en Sandra Balk de taak om de Witte Kerk om te toveren in een bloemenparadijs. De burgemeester geeft woensdag 19 april het startsein voor dit bloemenfeest.

Goedhart: "Want iedereen moet met eigen ogen kunnen genieten van deze bloemenpracht. De openingstijden zijn verruimd en zelfs op zaterdag is het event geopend. En de toegang is gratis want wij willen elke bezoeker graag verwelkomen en laten zien wat Noordwijkerhout te bieden heeft". Er zijn in de corsoweek vele activiteiten in het dorp. Hieronder het totale overzicht:

Woensdag 19 april

11.00 uur

Officiële opening door burgemeester Goedhart van het tweede Flower Event 'Dutch Design and More' in de Witte Kerk. Geopend tot 17.00.

13.30 uur

Varen in de Bollenstreek. Rondvaart langs de bloeiende bollenvelden. Vertrek vanaf de aanlegsteiger tegenover NH Leeuwenhorst, aan de Langelaan. Reserveren via VVV Noordwijkerhout.

Donderdag 20 april

10.00 uur

Flower Event 'Dutch Design and More' in de Witte Kerk tot 17.00. Start opbouw van bloem mozaïeken in de tuin van de Witte Kerk.

Vrijdag 21 april

10.00 uur

Flower Event 'Dutch Design and More' in de Witte Kerk tot 17.00.

11.00 uur

Opbouw van bloemmozaïeken in de tuin van de Witte Kerk

12.00 uur

Workshop bloemen rijgen rond de Witte Kerk

15.00 uur

Straattheater met muziek – deel 1, met o.a. Living Statues en damesgroep Joek Box.

15.15 uur

De eerste praalwagens komen aan in het centrum van het dorp en worden daar tentoongesteld voor het publiek.

15.30 uur

Stilstaand Bloemencorso: praalwagens staan opgesteld op de Herenweg.

18.00 uur

Straattheater met muziek – deel 2 (tot 21.00 uur ), met onder andere een optreden van de Koetillers.

21.15 uur

Officieel startsein van het 70ste Bloemencorso van de Bollenstreek, met aansluitend de rondgang van het verlicht Bloemencorso door de straten van Noordwijkerhout.

22.00 uur: 'After party' in de diverse horeca gelegenheden.

Zaterdag 22 april

10.00 uur

Flower Event 'Dutch Design and More' in de Witte Kerk tot 17.00.

19.00 uur: Amuse Diner in de Witte Kerk.

Zondag 23 april

12.00 uur

Start bolbloemenverkoop in de Witte Kerk.

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk, behalve de boottocht en het amuse diner. Voor informatie: VVV Noordwijkerhout, 0252 372096

Uit de krant