Afbeelding

Cursus Politiek Actief

Algemeen Politiek

Gemeenten Noordwijkerhout, Noordwijk en Zoeterwoude starten 8 mei een gratis cursus: politiek actief.

De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek en de gemeente. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een raadscommissie of als raadslid. De cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn en voor iedereen die wil weten hoe je invloed kan uitoefenen op de lokale besluitvorming.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten plus een terugkombijeenkomst.

Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard komen ook lokale politici en bestuurders aan het woord om ervaringen uit de praktijk te delen. Start: maandag 8 mei met twee blokken (bijeenkomsten met elk een ander thema). De bijeenkomsten zijn afwisselend in Noordwijk, Noordwijkerhout of Zoeterwoude. Ook kunnen de deelnemers aansluitend een (korte) stage lopen bij een politieke partij of bij de gemeente. De cursus staart maandag 8 mei om 19.30 uur in Noordwijkerhout met een introductie en kennismaking. Maandag 15 mei 19.30 uur in Zoeterwoude: Hoe werkt de gemeente? Maandag 22 mei, 19.30 uur in Noordwijk: Gemeenteraad. Maandag 19 juni, 19.30 in Noordwijk: Lobbyen bij de gemeente. Maandag 26 juni 19.30 uur in Zoeterwoude: Debattraining. Donderdag 6 juli is er om 19.30 in de eigen gemeente een raadsvergadering die de deelnemers mogen bijwonen.

Terugkombijeenkomst in oktober.

Deelname is gratis, maar vraagt wel inzet van de deelnemer.

Per gemeente zijn er slechts tien plaatsen beschikbaar.

Aanmelden kan tot en met 21 april door te mailen naar: griffie@noordwijkerhout.nl, voorzien van een korte motivatie, adresgegevens, leeftijd en geslacht.

Uit de krant