Bakkie met de heer Van het Hooft en mevrouw Blaauw

Human Interest Een bakkie met...

De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen en een bakkie. Deze week met:

De heer Van het Hooft (bijna 80) en mevrouw Blaauw (79)

Tijdstip: zaterdag 1 april

Waar komt u vandaan?

"Ik woon in Oegstgeest en mijn (bridge)partner komt uit Scheveningen.

Tijdens het bridgen hebben we elkaar ontmoet. Ik bridgete eerst met iemand anders. Deze meneer is helaas overleden en toen ontmoette ik deze aardige meneer."

Wat brengt u hier (in de VVV)?

"We krijgen tijdens het bloemencorso vrienden (is trouwens ook familie) uit België over.

We gaan dan eerst bij ons wat drinken en dan zijn we van plan om naar het verlichte bloemencorso in Noordwijkerhout te komen.

We doen vandaag wat onderzoek vooraf, hoe we het dorp het beste kunnen bereiken, waar we kunnen parkeren, of wellicht beter is om met het openbaar vervoer te komen."

Wat vindt u van ons dorp?

"Wat we ervan gezien hebben is het een leuk en sfeervol dorp. Vooral als de zon schijnt natuurlijk: allemaal terrasjes bij de Witte Kerk die vol zitten... Ik moet nog wel even zeggen dat ik de route hier naar toe heel onduidelijk vind. Ga je van de snelweg af, dan zit je eigenlijk al goed, maar dan sturen de borden je toch weer terug de snelweg op. Het heeft ons wel wat moeite gekost om hier te komen, we hebben namelijk geen tomtom en ik denk onze vrienden uit België ook niet. Maar wat we wel heel fijn vinden, is dat het hier gratis parkeren is. Waar zie je dat nog?"

Welke folders neemt u mee?

"Het boekje I love Noordwijkerhout 2017, de folder van het Bloemencorso en ook de bollenstreek.info krant. Voor de zekerheid ook even de busdienst voor als we terugkomen met het corso. Maar het ziet ernaar uit dat we toch met de auto komen".

Wat gaat u nu zien of doen?

"We gaan zo lekker even op een terrasje een biertje drinken".

Komt u nog eens terug?

"We komen natuurlijk terug op 21 april voor het corso. Dan vieren we gelijk mijn 80ste verjaardag (22 april)."

Uit de krant