Afbeelding
Foto: pr

Jongerenkoor Joy viert tienjarig bestaan

Algemeen Kort nieuws

Tien jaar geleden werd jongerenkoor Joy opgericht als tienerkoor, omdat de leeftijdsgroep 12 tot 16 jaar niet meer zo goed aansloot op de bestaande koren zoals het jongerenkoor van de Victor, het huidige Revoice.

Om het zo breed mogelijk te houden is het koor voor de twee parochies in Noordwijkerhout opgericht. En nog steeds zingen ze evenveel keren tijdens de vieringen in de Jozef- als in de Victorkerk. Dat dit met veel plezier gedaan wordt, was zaterdag 1 april goed merkbaar, tijdens de uitvoering van hun jubileumviering.

In het begin was Nanda Duivenvoorden, toen ook dirigente van Jongerenkoor St. Victor de dirigente. Na wat wisselende dirigenten en ook een tijdje zonder pianist gezeten te hebben is sinds september 2012 Norman Ebicillio de vaste dirigent. Thomas Bekhuis begeleidt het koor als pianist en gitarist. Joy is een gezellig clubje jongeren met een passie voor zingen

Ze repeteren iedere woensdagavond en hebben een hoop lol. Naast het verzorgen van vieringen in de kerk treden ze ook graag op buiten de kerk. In het verleden hebben zij meegedaan aan verschillende korenfestivals. Dat was bijvoorbeeld in de Doelen van Rotterdam, maar ook iedere jaar weer het korenfestival in Rijsbergen. In december hebben ze meegedaan aan een kerstconcert van Echo der Duinen in Noordwijk en in februari stonden zij nog op de planken tijdens het open podium in de Muze te Noordwijk.

Zaterdag begon het 10-jarig bestaan met een gezamenlijk etentje in de Maasgaarde. Hiervoor hadden de leden zelf wat hapjes klaargemaakt. Om het 10-jarig feest te laten slagen waren er wat oud-leden en wat nieuwe jongens en meiden aangeschoven. Tijdens de viering was pastor Owel de voorganger en hij kon de boodschap: zien met je hart, mooie verwoorden. Aan het einde van de viering kwam nog een lid van Joy aan het woord. Zij bedankte diverse mensen en vertelde dat zij met heel veel plezier bij JOY zingt en roept leeftijdsgenoten op om ook bij Joy te komen zingen. Het koor telt momenteel twaalf leden en dat zijn er echt te weinig. Joy kijkt nu uit naar het jongerenkorenfestival in Rijsbergen van komende juni.

Uit de krant