Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Hoorzitting

Column Uit de Raadzaal

Het was 'nieuw', een hoorzitting, waar in vier minuten tijd iedereen gebruik van kon maken om zijn/ haar wensen, wat betreft de inrichting van ons nieuwe sportpark, kenbaar kon maken.

Tien verenigingen en twee burgers maakten er gebruik van. Niet zonder resultaat, zo bleek woensdagavond tijdens de commissievergadering Ruimte en Wonen. Niet alle geuite wensen werden gehonoreerd.

NSL zag haar wens in vervulling gaan en krijgt een asfalt hardloopbaan rond een voetbalveld en Northa verlichting op een kunstgrasveld, zodat zij ook 's avonds kunnen trainen. Een sporthal op het nieuwe complex zit er niet in. Jammer voor Northa, als enige vereniging was zij voorstander. Wethouder Bilars opperde om te bekijken of er naast De Schelft mogelijk een handbalveld gerealiseerd kan worden. Een wens van Northa om hun binnen- en buitenactiviteiten centraal bij elkaar te houden, zou zo ingewilligd worden. Tijdens de hoorzitting was de 'omleidingsweg', die aangelegd zou worden, niet aan de orde geweest.

Dat was woensdagavond wel anders. Het was NZLokaal, die de aftrap gaf voor een 'felle' discussie. NZLokaal wilde wel eens weten wat de oorspronkelijk gedachte over de ontsluitingsweg, aangelegd ten noorden van het huidige sportpark ging kosten, maar tevens wat er aan mindere kosten voor de aanpassing van het sportpark, door de aanleg van deze ontsluitingsweg, zou opleveren. Wethouder Bilars zegde de cijfers toe, maar zag daar vervolgens weer vanaf. 'Misschien onder geheimhouding', gaf hij aan. Op aandrang van vooral de PvdA, GroenLinks, gaat Bilars praten met de grondeigenaren, waar de ontsluitingsweg ten noorden van het sportpark over zou moeten gaan lopen. Eerdere onderhandelingen waren stukgelopen.

Voor 20 april denkt Bilars het antwoord te weten. Dat zal niet meevallen. Volgens NZLkaal moeten voor de aansluiting aan de Langevelderweg ter hoogte van de familie De Jong, nog heel wat instanties, waar onder de provincie, hun toestemming geven.

Problemen dus, eerder had Bilars aangegeven voorzichtig te zijn met het indienen van bezwaren, die mogelijk een jaar vertraging zouden kunnen betekenen.

Nu ook nog blijkt, dat de fractie van het CDA verdeeld is, zal het 20 april nog wel eens spannend kunnen worden.

Jacques Looijestijn

Uit de krant