Afbeelding

VVSB krijgt mokerslag van kampioen Jong AZ

Algemeen Sport

VVSB was kanonnenvoer voor Jong AZ tijdens de feestwedstrijd. Waar de beloften uit Alkmaar gisteren al kampioen werden door het gelijkspel van De Treffers, hield Jong AZ zich een dag later ook niet in. Na een ruststand van 4-0, stond de stand na 90 minuten zelfs op 7-0. Hiermee toonde Jong AZ nogmaals de suprematie in dit seizoen aan.

Door Stefan van den Burg, foto: Tino Stulen

Al snel bleek dat Jong AZ er alles aan zou doen om van de feestwedstrijd een succes te maken. Na vijf minuten was de ban al gebroken. Jeremy Helmer schoot van de rand van het strafschopgebied raak.

Tien minuten later was het zelfs al 2-0. Teun Koopmeiners kon ook van afstand uithalen en deed dit laag en doeltreffend.

Kreeg VVSB dan helemaal geen kans? Uit de spaarzame mogelijkheden werd de doelman Olij niet tot nauwelijks getest. De 3-0 kwam op naam van Jamie Jacobs.

De middenvelder van Jong AZ kopte de voorzet van Calvin Stengs binnen.

Diezelfde Stengs was bij de 4-0 het snelst bij Ruben Valk. De doelman van VVSB kon het schot van Fernando Lewis nog keren, maar was bij de rebound net te laat.

Vijf minuten voor tijd nog wat beweging

Vlak na rust schoot Guus Til zijn ploeg nog naar 5-0, waarna de beloften het tempo wat lieten zakken.

Beide ploegen werden nog nauwelijks gevaarlijk tot vijf minuten voor tijd. Nick Olij moest handelend optreden op de vrije trap van Tim de Rijk, de rebound kwam voor de voeten van Bas Ruigrok, die de bal over het doel van Jong AZ schoot.

Aan de andere kant was het nog twee keer raak. Beide doelpunten kwamen op naam van invaller Nick Doodeman.