Afbeelding
Foto: vvv

Bakkie met... Gabie en Stefan Kniebeler uit Heiligenhaus (Duitsland)

Human Interest Een bakkie met...

De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een bakkie en een paar vragen en antwoorden. Deze week met het Duitse stel Gabie en Stefan Kniebeler uit Heiligenhaus. Zij kwamen de vvv binnen gelopen op zaterdag 25 maart.

Waar komt u vandaan?

Heilgenhaus ligt in de buurt van Düsseldorf (in het Ruhrgebied). Daar komen ook best veel (Nederlands) toeristen op bezoek. Vooral in de winter, tijdens de kerstmarkten.

Wat brengt u hier (in de VVV)?

We kopen hier een Caravansticker van Noordwijkerhout. Deze is niet bedoeld voor onze caravan: die staat namelijk al hier op het vakantie park De Duinpan. We plakken de sticker op onze auto, zodat ze thuis ook zien dat we van Noordwijkerhout houden!

Wat is er leuk aan ons dorp?

Eigenlijk alles, we zijn heel trots op Noordwijkerhout! Gaby: "Ik was hier 25 jaar geleden met mijn kinderen op vakantie. Ik had Stefan leren kennen op het werk en had hem gevraagd om ook naar Noordwijkerhout te komen. Dat had hij wel oren naar. We spraken af elkaar te ontmoeten voor de Witte Kerk!" Stefan: "En daar stond ze inderdaad! En na 25 jaar zijn we nog steeds verliefd op elkaar en... op Noordwijkerhout!" Voor het fotomoment is het helemaal leuk dat het stel nu weer voor de Witte Kerk staat: de kleine versie in de VVV vestiging. Ze zijn ook gek op het carnaval. Gaby: "Twee jaar geleden was ik in de carnavalstijd toevallig hier en wilde wat boodschappen doen in het dorp, maar alles was gesloten! Ik wist niet dat het zo groots gevierd werd, heel leuk!"

Heeft u nog plannen?

Over twee weken zijn we weer terug. Dan staan de bollenvelden in bloei en ruikt het ook zo heerlijk! Het is hier dan de mooiste plek op aarde!! En uiteraard gaan we dan ook nog naar Keukenhof.

Komt u nog eens terug?

Natuurlijk! De kinderen, inmiddels 30 en 32 jaar, komen ook minimaal één keer per jaar deze kant op. Dan huren we een bungalow op Sollasi, net als vroeger. Dan nemen ze ook de aanhang mee en genieten we van de heerlijke omgeving. Voor hen voelt het ook een beetje als thuiskomen.

Uit de krant