Afbeelding

Succesvolle match op de beursvloer

Ingezonden Kort nieuws

De Lionsclub Bollenstreek hield 23 november 2016 een geslaagde Beursvloer Bollenstreek in congrescentrum Leeuwenhorst.

Er werden ruim 100 deals gesloten en een van de deals was van ActiVite met een kunstenares van Iranese afkomst. Inge Schreve, activiteitenbegeleidster van ActiVite, had een vraag; wie kan onze splinternieuwe recreatieruimte in het gebouw Puyckendam in Noordwijkerhout voorzien van schilderijen in ruil voor een expositie aldaar?

Cees Pronk van de Lionsclub Bollenstreek kent vanuit zijn vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk Teylingen een dame van Iranese afkomst: Zamaneh Pourshirazi. Zij heeft in Iran de kunstacademie afgerond. Zo werd de deal gesloten.

Bij inspectie van de net opgeleverde recreatieruimte in ontmoetingscentrum Puyckendam bleek echter dat het onmogelijk was daar nog een wand te vinden, waaraan haar schilderijen te bevestigen waren. Goede raad was duur, tot Inge Schreve op het idee kwam om dan aan de gasten van de recreatieruimte een schilderscursus te geven.

Zo gezegd, zo gedaan: 23 maart heeft Zamaneh een tiental enthousiaste cursisten de eerste beginselen van het schilderen bijgebracht. Het was een zeer geslaagde ochtend en alle betrokkenen waren het er over eens dat dit binnenkort nog een vervolg moet krijgen, met dank aan de Beursvloer Bollenstreek.

Op de foto staat Zamaneh Pourshirazi met enkele van haar haar leerlingen.

Uit de krant