Afbeelding
Foto: thv

Speelakker klaar voor seizoen

Verenigingen Kort nieuws

Waterspeeltuin De Speelakker werd zaterdag 25 maart weer feestelijk geopend.

Vrijwilligers hebben in de achterliggende weken de speeltuin helemaal speelklaar gemaakt. Met name de Noordwijkerhoutse Runners hebben hun bijdrage verleend aan de opknapbeurt; een dankbaar jaarlijks terugkerende activiteit, die nog stamt uit de eerste Beursvloer Bollenstreek. Met de opening van de Speelakker, werd de nieuwe waterbak in gebruik genomen. Ook nieuw dit seizoen is de kabelbaan, maar deze krijgt nog een finishing touch.

De waterbak in de zandwerkplaats en de kabelbaan hadden de tand des tijds (17 jaar!) niet doorstaan en waren nodig aan vervanging toe. Een kostbare, maar noodzakelijke investering, die mede gefinancierd kon worden uit de dankbare opbrengsten van de Rabo Clubkas Campagne, bijdragen van de Kringloop winkel en de Ladiesday.

De waterbak werd meteen enthousiast in gebruik genomen, de lange broek ging uit en het water kon opgepompt worden. Op de foto onder meer de bestuursleden Hans Poerschke, John Wakelkamp, Liesbeth v.d. Krol, Tanja v.d. Putten en Gerard Bouwhuis, die samen met enkele kinderen de officiële opening van het nieuwe speelseizoen voor hun rekening namen. Een nieuw seizoen betekent ook een nieuw rooster voor de vrijwilligers. Door het vertrek of tijdelijk mindere inzetbaarheid van een aantal vrijwilligers, zijn helaas gaten in het rooster gevallen. De Speelakker is dan ook dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen bij het toezicht houden in de speeltuin en het verkopen van koffie, limonade en ijsjes in het tuinhuis. Leuk en gezellig werk, met veel blije kinderen als dank. De Speelakker is weer vijf dagen per week geopend. Elke middag, behalve de dinsdag en de donderdag, vanaf 13.30 tot 17.00 uur. Nieuw in het programma de Obstakel Run, die in samenwerking met Jantje Beton op 21 mei wordt gehouden. De voorbereiding hiervoor start op 5 april met een workshop voor kinderen van groep 4 tot en met 8. Opgeven kan via: www.speelakker.nl.

Uit de krant