Afbeelding

Vriend en vijand

Column Uit de Raadzaal

Het lijkt er op dat er nu echt wat gaat gebeuren met het Pesthuis. Nu het plastic, dat het monument tegen weer en wind moest beschermen, inmiddels volledig is gescheurd en geen bescherming meer biedt en ook de afzetting, middels hekken, voor een groot gedeelte tegen de grond ligt, is het te hopen dat er niet al te lang over een invulling van het Pesthuis moet worden gepraat.

De plannen zien er prima uit. Het is al weer enige jaren geleden dat de VVD in haar verkiezingsprogram het idee opperde in de Engelse tuin een theehuis te openen. Bij de ontwikkeling worden ook de Dierenhoeve en Engelse tuin betrokken. Er zal ook aan het Pesthuis een extra ruimte gebouwd worden niet alleen om het exploitabel te maken maar ook om de maatschappelijke functies een plek te bieden.

Uit eerdere activiteiten van de Beukelaargroep is gebleken, dat zij van aanpakken weten. Met de waterspeeltuin en de ontwikkelingen rond het pesthuis een prima aanvulling van dagrecreatie in Noordwijkerhout.

Geheel volgens de landelijke trend was de opkomst voor de verkiezingen voor de tweekamer, in Noordwijkerhout prima. Ook stemde Noordwijkerhout in lijn met de landelijke uitslag. De in de raad vertegenwoordigde partijen, die ook in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn, volgden hun partij. Zo was er winst voor het CDA, D66, Groen Links. De grote verliezer was ook in Noordwijkerhout de PvdA. Dit ondanks dat het in de raad juist de PvdA, Leon Floor door vriend en vijand als het beste raadslid wordt gezien. Natuurlijk doen alle raadsleden hun best naar vermogen maar Leon, vrij van coalitie afspraken, is altijd sterk en duidelijk in het debat en zo blijkt, prima voorbereid. De VVD zag zijn aanhang in Noordwijkerhout slinken, maar bleef alle partijen in stemmen aantal heel ver voor. De verkiezingen voor de gemeenteraad, als ook NZLokaal weer aanwezig is, zijn nog 'ver' weg. Gemeenteraadsverkiezingen, die vaak een afspiegeling zijn van de Tweede Kamerverkiezingen. Helaas, tijdens de gemeenteraadsverkiezing zou de kiezer veel meer op de inzet van de poppetjes gelet moeten worden dan de partij, die zij vertegenwoordigen. Het gaat om het behartigen van de belangen van ons dorp, het landelijk resultaat van een politieke partij zou daar geen invloed op mogen zijn. JL.

Uit de krant