Afbeelding

Winst Van Nispen zonder dubbele cijfers

Sport Sport

Op de 4-1 overwinning van Van Nispen tegen het wispelturige Stompwijk, viel slechts op te merken dat de thuisspelende Zilkers verzuimden om de bezoekers met een veel forsere nederlaag te vernederen. De Stompwijkers lieten, ook in De Zilk, zien dat hun waanzinnige doelsaldo, 48 voor en 43 tegen, na 17 duels, niet voor niets in de boeken staat. Met name over de 43 tegentreffers verbaasde geen enkele toeschouwer, die in het lekkere zonnetje aan de Spotlaan, aanwezig was, zich ook maar een seconde.

Door Henk Geerlings

Van Nispen liet in de beginfase van het duel tegen de nummer acht van de ranglijst zien, waar de desastreuze 43 tegentreffers van de bezoekers op gebaseerd zijn. Bijna achteloos zorgden Bren Zonneveld en twee keer Mike van Haaster voor een 3-0 tussenstand en het uitgangspunt voor een monsterscore. De achterhoede van Stompwijk bewees waarom de ploeg zoveel tegengoals incasseert. En als dan ook de doelman de ene fout op de andere stapelt, is een fors verlies gegarandeerd. Van Nispen besloot echter om te consolideren. Koen Damen trof nog een keer de paal, maar vijf minuten voor rust was het de beste man aan de kant van Stompwijk, Maurice Luchtigheid, die de bal van dichtbij achter Tom van Maris volleerde: 3-1, de ruststand. Dat had van Nispen aan zichzelf te wijten, omdat het verzuimde om de zwakke defensie van de tegenstander voortdurend onder druk te zetten. Het eerste halfuur na de thee was voor Stompwijk, dat het teruglopende Van Nispen, zowaar even onder druk zette. De elf van trainer Ras, kwamen nog maar spaarzaam aan aanvallen toe, maar besloten om de boel te controleren. Daarmee werden, met name de toeschouwers de dupe. Een aanvallend Van Nispen, zou dichtbij de dubbele cijfers gekomen zijn. De supporters verwachten, indien mogelijk, een aanvallend Van Nispen en spektakel.

Dat dit tegen deze zwakke tegenstander mogelijk was, bleek in het laatste kwartier. Toen Zonneveld uit een corner van invaller Sukarica de 4-1 binnen kopte en het vervolgens nog kansen regende om op een monsrerscore te eindigen, het bleef nu bij 4-1.

Uit de krant