Afbeelding

Verkiesbare plaatsen

Column Uit de Raadzaal

Na 25 minuten sloot burgemeester Goedhart donderdagavond met een forse hamerslag de raadsvergadering.

Een vergadering zonder te behandelen actuele agenda punten. 'Nu we hier toch bij elkaar zijn stel ik toch maar een vraag', aldus Jacques van de Berg, NZLokaal. Jacques had begrepen dat de wethouders gingen twitteren en een cursus 'spreken in het openbaar' gingen volgen. Prima, maar Jacques had liever gezien dat die cursus bij het begin van de raadsperiode was gevolgd. Wethouder Gotink gaf aan dat het nu pas volgen van die cursus voortkwam uit het communicatiebeleid. Nu lijkt die cursus echt niet nodig voor wethouder Gotink, Hoewel, de cursus geeft ook aan dat na 15 minuten spreken de aandacht van de toehoorders verslapt. Een aandachtspuntje voor de breedsprakige Gotink.

Ongeloof in De Zilk, dat de woningbouw 't Zilt een jaar is uitgesteld. 'Nog dit jaar gaat waarschijnlijk toch nog een schop de grond in', gaf wethouder De Jong aan. Misschien, want we moeten wel de regels in acht nemen om nog meer problemen te voorkomen. Wethouder De Jong zal met een brief in de krant de reden van het uitstel nog eens duidelijk uitleggen. Van der Klugt, NZLokaal, wilde weten waarom er geen verlichting komt langs het nieuwe fietspad vanaf Zeeburg naar het Langeveld.

Na overleg blijken de bewoners langs het fietspad liever geen verlichting, oké. Waarom geen paardenpad? Nou daar is geen ruimte voor; paarden mogen over het fietspad. Niet ideaal, maar ja er is gewoon geen ruimte voor op de door de gemeente aangekochte grond.

Tijdens het Lagerhuisdebat van leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO bleken enkele van onze politici, Cramer, Van der Wal, Van de Berg, Hofmans, Warmerdam en Floor zich ware toneelspelers. Zij spraken zich uit, voor of tegen een voorgelegde stelling. De discussie kwam moeizaam op gang maar vooral de meisjes van 4 VWO wisten hun mening, standpunt goed onder woorden te brengen.

De jongens bleven duidelijk achter. Het duurt nog even, maar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zouden de politieke partijen toch wel eens wat meer verkiesbare plaatsen moeten inruimen voor vrouwelijke kandidaten.

Jacques Looijestijn

Uit de krant