Afbeelding

Bizarre strijd tussen VVSB en GVVV eindigt gelijk

Sport Sport

Werd het anderhalve week geleden nog 4-4 tegen De Treffers, woensdag 15 maart werd het 3-3 tegen GVVV in een knotsgek duel met penalty's, een rode kaart en doelpunten in de slotminuten.

Tekst: Stefan van den Burg

Jordy Zwart keerde weer terug in de basiself van Wilfred van Leeuwen na een schorsing.

Ondanks de aanwezigheid van de centrale verdediger was de eerste kans van de wedstrijd voor GVVV. Uit een corner kwam de bal plots voor de voeten van Wilco den Hartog die ietwat wild uithaalde en hierdoor de bal hoog over zag vliegen. De wedstrijdballen raakten al snel bijna op, nadat ook VVSB de eerste grote mogelijkheid kreeg. Guido Pauw brak door de verdediging van GVVV, maar schoot ook hoog over. Het was het beginsignaal van opnieuw een heerlijk avondje VVSB. Na iets meer dan een kwartier voetbal viel de eerste treffer. Tommy Bekooij was uitgeweken naar de rechterkant, zocht zijn tegenstander op en gaf de bal op tijd mee aan de mee opgekomen Richelo Fecunda.

De rechter vleugelverdediger van VVSB gaf de bal voor waarna Tim de Rijk de bal in de lange hoek raak kopte. Nadat GVVV langzaam het spel overnam en de aanvalsdrift van VVSB inperkte, kreeg de ploeg uit Veenendaal een strafschop. Jelmer Vijlbrief maakte hands op de doellijn en kon met een directe rode kaart het veld verlaten. Een dubbele tegenvaller voor de Noordwijkerhouters. Achter de bal stond Roy Terschegget. Ruben Valk zat wel in de goede hoek, maar de bal van de aanvoerder van GVVV was hard genoeg voor de gelijkmaker. Met een man minder bleef VVSB toch gevaarlijk voor de rust. Met name op het schot van Bekooij had Jansen grote problemen.

VVSB ging de tweede helft in met een meer verdedigende opvatting en gokte op de counters met de snelle aanvallers. Peet van der Slot ging achter een vrije trap van ongeveer 35 meter staan. De centrale verdediger nam de bal hard op zijn pantoffel en liet doelman Jansen volkomen kansloos. GVVV kon nog altijd maar moeilijk kansen creëren. Aan de andere kant was met name Bekooij weer erg gevaarlijk.

De rappe aanvaller van VVSB kreeg de bal op de eigen helft omspeelde Den Hartog en ging af op de laatste verdediger Laurens van der Voort. Ook hij kon Bekooij niet reglementair tegenhouden en trok aan de noodrem binnen het strafschopgebied. Vladimir Jozic ging achter de toegekende strafschop staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Jansen.

Waar het dus bijna 3-1 werd, werd het aan de andere kant van het veld al snel 2-2. Martin van Eck kreeg de bal na een afgeslagen voorzet voor zijn voeten en schoot in de korte hoek de gelijkmaker binnen. Caifano Latupeirissa dacht de 2-3 te hebben gemaakt, maar kopte in buitenspelpositie raak. Doelman Valk leek de man van de avond te worden met een katachtige redding op de inzet van Robin Mulder, maar de wedstrijd was nog niet afgelopen.

In de slotminuut van de officiële speeltijd miste invaller Mourad Marbouh volledig de bal en liet hij Bekooij alleen op doelman Jansen aflopen.

De topschutter van VVSB wist daar wel raad mee en omspeelde de doelman: 3-2. Waar iedereen in de blessuretijd dacht dat de ingooi voor VVSB was, gaf scheidsrechter Cantineau de inworp aan de gasten. Latupeirissa gaf de bal voor waarna invaller Frank Tervoert voor degelijkmaker tekende.