Afbeelding

Een bakkie met... Franzi Mirzababai

Human Interest Een bakkie met...

De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen en antwoorden tijdens een bakkie koffie. Deze keer met: Franzi Mirzababai (69)

Waar komt u vandaan?

Ik kom uit Keulen in Duitsland. Daar wordt carnaval zo groots gevierd! Daarom ben ik met mijn hond hierheen gekomen: om lekker uit te rusten en eigenlijk ook om carnaval te ontvluchten. (In Noordwijkerhout? Is dat niet lastig? Red.) Op Sollasi heb ik namelijk een zomerhuisje. Hier zou ik het liefst altijd zijn, maar aangezien je hier niet permanent mag wonen, hou ik de twee woningen aan.

Wat brengt u hier (in de VVV)?

Ik kom hier om een VVV cadeaubon te kopen. Een praatje en een update over wat er allemaal te doen is, vind ik altijd gezellig. Ik spreek graag Nederlands. Heb het mezelf aangeleerd en dat viel niet mee. Het belangrijkste is natuurlijk gewoon oefenen en doen en met mensen praten. Ik ben sinds kort ook lid van de Bibliotheek. Ik haal alleen Nederlandse boeken en probeer zo, zonder cursus mijn Nederlands bij te spijkeren.

Wat vindt u van ons dorp (en de streek)?

Noordwijkerhout is heel gezellig en er wonen vriendelijke mensen. Het huisje op Sollasi is voor mij ideaal. Vooral voor de hond is het een rustige plek. Naast Duits en Nederlands spreek ik ook Farsi en heb mijn hond Laleh genoemd. Dat betekent: tulp. Zó houd ik van deze streek!

Welke folders heeft u meegenomen?

Heb even gekeken of het programma voor het bloemencorso er al is. Rond die tijd krijg ik altijd vrienden over. Zij blijven dan een week logeren en kunnen we de bloemenparade aanschouwen. Ook vind ik het dan heerlijk om door de bollenstreek te rijden en te genieten van de mooie velden en de prachtige kleuren. Keukenhof is ook interessant maar zo druk. Ik rij liever zelf rond.

Wat bent U van plan om te gaan zien/doen?

Genieten van de omgeving en kijken hoe dit jaar het bloemencorso is. Eind april ga ik weer terug naar Keulen.

Uit de krant