Afbeelding
Foto: trudy van den berg

Van Nispen doet zichzelf tekort tegen Nieuwveen

Sport Sport

Van Nispen verzuimde afgelopen zondag aan te haken bij de kampioenskandidaten KDO en Alphen. Tegen een stug verdedigend Nicolaas Boys vergat Van Nispen doelpunten te maken. De kansen om te scoren deden zich vooral voor in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Maar ondanks de vele kansen eindigde de wedstrijd tegen de gastheren uit Nieuwveen zoals die begon.

Door Tino de Groot

Van Nispen begon onstuimig aan de wedstrijd. Het overrompelde Nieuwveen met een aantal snelle aanvallen. De gastheren moesten alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Al in de 1e minuut had Van Nispen moeten scoren, maar Koen Damen schoot n vrije positie tegen een verdediger op. Het was het verhaal van het eerste kwart van de wedstrijd.

Steeds stond de keeper of een andere verdediger de Van Nispen – aanvallers in de weg. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Nicolaas Boys meer vat op de wedstrijd en speelde het duel zich voornamelijk af op het middenveld. De ploeg uit Nieuwveen speelde hard op de man en maakte vele overtredingen. Van goed voetbal was bij de tegenstander geen enkele sprake. Het was jammer dat Van Nispen zich langzaam maar zeker liet meeslepen in het matige spel. Nicolaas Boys creëerde slechts één kans, maar zoals vaak redde doelman Tom van Maris bekwaam.

Na de pauze werd het spel van beide kanten net zo slecht als het weer en het veld. De ploegen hielden elkaar in evenwicht op het middenveld en zelden was een goede pass of actie te bespeuren.

Bren Zonneveld schoot over de bal heen na een goed genomen corner, Mike van Haaster zag een goede actie gepareerd worden door de doelman en invaller Scott Nederstigt kreeg misschien wel de mooiste kans van de wedstrijd om tocht de drie punten mee te nemen naar De Zilk. Vrij voor de keeper kreeg hij de bal voor zijn linker been. Helaas bleek dat niet het sterkste been van Nederstigt.

Geen kans in tweede helft

Zijn zachte inzet verdween over de achterlijn. Nicolaas Boys kwam wel een paar maal tot een aanval, maar dit leidde in de tweede helft tot geen enkele kans. Zo eindigde de wedstrijd in de voor Van Nispen onbevredigende brilstand.

Aanstaande zondag speelt Van Nispen de thuiswedstrijd tegen Stompwijk. Aanvang 14.00 uur. Op de foto wordt topscorer Mike van Haaster flink aangepakt door de defensie van Nicolaas Boys.

| Foto: Trudy van den Berg

Uit de krant