| Foto: Trudy van den Berg

Van Nispen veel sterker dan hekkensluiter MMO

Sport Sport

Bij Van Nispen zag men best wel op tegen deze wedstrijd. Voetballen tijdens het Carnavalsfeest levert voor de Zilkers meestal geen punten op. Maar ondanks hun nachtelijke escapades in de nacht van zaterdag op zondag zette de ploeg van René Ras de rode lantaarndrager gemakkelijk aan de kant.

Door Tino de Groot

Tweede elftal trainer Samir Krupic nam deze middag bij afwezigheid van René Ras de honneurs waar. Krupic had zijn spelers de opdracht meegegeven om MMO vanaf het beginsignaal bij de strot te pakken. Zijn manschappen begrepen wat van hen verlangd werd en voerden de orders van Krupic feilloos uit. Ondanks het zware veld en het carnavalsfeest van de avond daarvoor zette Van Nispen de tegenstander vast op eigen helft. Met een stevige zuidwester in de rug regende het kansen, zeker in het eerste deel van de 1e helft.

Presenteerblaadje

Toen Van Nispen na een kwartier via topscorer Mike van Haaster de ban had gebroken was er voor het arme MMO geen houden meer aan. Nog vóór de rust kreeg youngster Bren Zonneveld de bal twee keer op een presenteerblaadje en evenzoveel maal werkte hij de bal over de lijn. Met een comfortabele 0-3 voorsprong brak de rust aan.

Wie had gedacht dat MMO de zuidwesten wind zou gaan gebruiken om het de Zilkers nog enigszins lastig te maken, kwam bedrogen uit. De gastheren kwamen over de gehele wedstrijd tot twee schamele kansjes, die beiden door de oplettende Tom van Maris onschadelijk werden gemaakt. Van Nispen controleerde de wedstrijd en liep gedurende de wedstrijd via Mike van Haaster uit naar een eindstand van 0-5. Deze wedstrijd gaf Krupic ook de gelegenheid om twee lang geblesseerde spelers weer enige speeltijd te gunnen. Thijmen Pompe maakte na vijf maanden blessureleed zijn rentree. Ook Fadil Sukurica voor het eerst in de afgelopen twee jaar! weer binnen de lijnen. Alle spelers verdienden na de wedstrijd een pluim voor hun inzet en wedstrijdbeleving.

Men deed een oud gezegde eer aan: `s Avonds een vent, `s morgens een vent. Volgende week speelt Van Nispen de uitwedstrijd tegen Nicolaas Boys. Vertrek van de bus om 12.15 uur.